Gemeente verplaatst beeld De Saxofonist niet van Kerkbuurt naar Bonkelaarplein

SLIEDRECHT – Het beeld ‘De Saxofonist’ blijft aan de Kerkbuurt staan, nabij het gebouw van muziekvereniging Crescendo. Het College van B & W is niet van plan het te verplaatsen naar het Bonkelaarplein, waar het eerder stond. Een aantal bewoners van appartementencomplex De Speler onder wie Leo Koppelaar zouden het beeld graag teruggeplaatst zien. Hij schreef in april 2019 een brief met het verzoek aan de gemeente Sliedrecht en kreeg nu antwoord.

Tijdens de bouw van De Speler is dit beeld van ‘De saxofonist’ verplaatst naar de Kerkbuurt, nabij muziekvereniging Crescendo. Volgens Koppelaar staat het daar ‘een beetje verloren’ en moet het worden teruggeplaatst. Dat gaat niet gebeuren, heeft de gemeente meegedeeld. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

‘De saxofonist’ van kunstenaar Jits Bakker herinnert aan het oude theater De Bonkelaar (daar waar nu De Speler staat – red.) waar veel muziek heeft geklonken. Van de grote disco-avonden tot optredende artiesten. De verplaatsing was in 2014. Volgens de gemeente Sliedrecht sluit het beeld aan een omgeving ‘waarbij deze aansluit op de nabije muzikale activiteiten’.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld