Bewoners De Speler willen ‘De saxofonist’ terug naar Bonkelaarplein

SLIEDRECHT – ‘De saxofonist’, ook wel ‘De Speler’ genoemd, moet na de herinrichting van  het Bonkelaarplein terug worden geplaatst. Dat vindt een aantal bewoners van gebouw De Speler. “Het stond oorspronkelijk in de groenstrook waar nu ongeveer onze ingang is”, zegt Leo Koppelaar, bewoner van het appartementencomplex. Een verzoek daarvoor is maandag 22 april 2019 naar de gemeente Sliedrecht gestuurd.

Tijdens de bouw van De Speler is dit beeld van ‘De saxofonist’ verplaatst naar de Kerkbuurt, nabij muziekvereniging Crescendo. Volgens Koppelaar staat het daar ‘een beetje verloren’ en moet het worden teruggeplaatst. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

‘De saxofonist’ van kunstenaar Jits Bakker herinnert aan het oude theater De Bonkelaar (daar waar nu De Speler staat – red.) waar veel muziek heeft geklonken. Van de grote disco-avonden tot optredende artiesten. 

2 gedachten over “Bewoners De Speler willen ‘De saxofonist’ terug naar Bonkelaarplein”

  1. Bernadette heeft groot gelijk. Sliedrecht is arm aan kunstwerken. Maar als we daar wat aan willen doen, dan kost dat geld. Geld van de gemeente. En dus van ons. Nu is Sliedrecht bepaald geen arme gemeente, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Maar veel mensen vinden het zonde van het geld als de gemeente een potje vrijmaakt voor de aankoop van kunstwerken. Want wat is nou kunst ? Wat heb je er aan ? En er zijn allerlei andere doelen waar veel eerder geld voor nodig is . Dat klopt als een bus. Armoebeleid, bomen, jongerenhuisvesting ; noem maar op.
    Maar waarom vinden mensen “de saxofonist” mooi ?
    Omdat het onder andere vrolijk maakt. Of in elk geval optimistisch . En optimisme : daar heeft ons dorp behoefte aan .

  2. Geef een kunstenaar de opdracht een nieuwe speler te maken. Bij crescendo klinkt ook muziek dus de nu staande speler hoort daar ondertussen ook. Zo’n kunstwerk waar muziek in zit fleurt het nieuwe plein zeker op.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld