Gemeente Sliedrecht vergeet aanlegvergunning aan te vragen

SLIEDRECHT – Voor de recent gerealiseerde watercompensatie is door het Waterschap Rivierenland woensdag 25 oktober 2017 een vergunning afgegeven. In het bestemmingsplan ‘Kweldamweg 49’ (Verheij – red.) is de realisatie van deze watercompensatie expliciet opgenomen. “Naast de vergunning van het Waterschap, had ook nog een aanlegvergunning door de gemeente moeten worden verleend. Dat is niet gebeurd. We gaan de aanlegvergunning alsnog aanvragen”, zegt woensdag 16 mei 2018 woordvoerder Hans Scholten van de gemeente Sliedrecht na vragen van Sliedrecht24.

Verheij Groen ligt in de polder aan de Kweldamweg. De gemeente Sliedrecht is vergeten een aanlegvergunning aan te vragen voor graven watercompensatie in Sliedrecht-Noord en zegt dat alsnog te gaan doen na vragen van Sliedrecht24. (© Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)

Voor een passende bedrijfsuitbreiding van groenbedrijf Verheij aan de Kweldam 49 is in 2016 het bestemmingsplan ‘Kweldamweg 49’ door de gemeenteraad vastgesteld. Scholten: “Tussen de gemeente en Verheij Groenbeheer BV is in juli 2015, ten behoeve van deze bestemmingsplanaanpassing, De ‘Anterieure overeenkomst Kweldamweg 49’ afgesloten. Daarin is onder anderen overeengekomen dat de gemeente twee percelen aan de Kweldamweg aankoopt van Verheij.”

Graven
Het betrof een strategische aankoop voor de ontwikkeling van het Recreatief Knooppunt Sliedrecht (RKS), die met instemming van de gemeenteraad in 2017 is gerealiseerd. Scholten: “Eén van de afspraken in de anterieure overeenkomst ging over de realisatie van de watercompensatie. Afgesproken werd dat de gemeente de watercompensatie, na aankoop, op de aangekochte percelen zou graven.”

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld