Gemeente Sliedrecht nog niet benaderd voor noodopvang

SLIEDRECHT – “De gemeente Sliedrecht is tot op heden niet door het COA benaderd met het verzoek om noodopvang te bieden voor vluchtelingen en / of asielzoekers”, bericht de gemeente Sliedrecht dinsdagavond 19 oktober 2021 na een vraag van online krant Sliedrecht24. Vooralsnog vindt noodopvang in andere gemeenten plaats en is het volgens de gemeente een regio aangelegenheid.

Het Veiligheidsberaad bestaat uit de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s die met elkaar van gedachten wisselen over strategische en integrale veiligheidsvraagstukken en -ontwikkelingen van nu en in de toekomst. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid deed maandagavond 18 oktober 2021 namens het kabinet een oproep om mee te denken in de oplossing voor de acute opvang van vluchtelingen. (Stockfoto)

Demissionair minister Ferd Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid deed maandagavond 18 oktober 2021 een verzoek voor de opvang van 1500 personen, die op korte termijn moeten worden opgevangen. Hoewel de veiligheidsregio’s formeel geen rol hebben in deze opvang, doet het kabinet een beroep op hen vanwege de oplossingsgerichtheid en kennis en ervaring van de gemeenten binnen de veiligheidsregio’s. Het Veiligheidsberaad stemde ermee in. “Het verzoek wordt regionaal opgepakt, dus niet vanuit individuele gemeenten. We hebben net als alle andere gemeenten afgelopen zomer een brief gehad van het ministerie van Binnenlandse Zaken waarin een dringend appel werd gedaan op extra opvang en huisvesting”, aldus de gemeente Sliedrecht. In Sliedrecht worden vooralsnog dus geen extra plaatsen voor opvang klaargemaakt.

7 gedachten over “Gemeente Sliedrecht nog niet benaderd voor noodopvang”

 1. Plaats ze even in grotere plaats of stad. In dit dorp is geen handhaving dus hier maar niet he?

 2. Nou kom op Geer, laat je hart eens écht spreken, biedt je vrije zolderkamer dan eens aan om te beginnen..zou ik zeggen.

 3. Het zou de gemeente Sliedrecht sieren als zij richting de landelijke overheid een gebaar maakt. “Er is nog geen verzoek ontvangen’, zou de argumentatie luiden, maar elke dag horen wij dat er ruimte gevraagd wordt. Kom op!

 4. Gorinchem gaat in de Vroedschapstraat een plek aanbieden voor een AZC. Ik hou mijn hart vast, voor o.a winkelcentrum Piazza.

  Dit wordt een Ter Apel 2.0
  Ik voorspel een broeinest van ellende, (uitgezonderd de “echte” vluchtelingen met goede bedoelingen).
  ..schrijf maar op.

  Tegen beweerders, we spreken elkaar wel over een paar maanden dan.

 5. Inderdaad Aart, Zelfs voor Sliedrechters een groot probleem .Vandaag op woonkeus is er slechts 1 bejaarden woning te huur. Wekelijks geen enkele woning. Dus stop met faciliteren voor noodopvang .Eerst zorgen voor de eigen mensen.

 6. Eerst woningen e.d..voor eigen mensen. Dit leeft onder de mensen maar niemand durf het te zeggen of te schrijven.

 7. Kan gemeente Sliedrecht niet zelf initiatief nemen door bijvoorbeeld net als gemeente Neder-Betuwe één of meerdere riviercruiseschepen te faciliteren voor noodopvang?
  Ook gemeente Sliedrecht heeft hier de ideale ligging voor. Daarbij ook uit moreel oogpunt een mooi gebaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld