Oishi Fusion

Gemeente Sliedrecht: ‘Horecabedrijven dicht na intrekken exploitatievergunningen’

SLIEDRECHT – Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) heeft de exploitatievergunning van twee Sliedrechtse horecabedrijven aan de Kerkstraat en aan de Rembrandtlaan per direct ingetrokken. Ze moeten vanaf vandaag, zaterdag 28 maart 2020, gesloten blijven. Beide horecabedrijven waren in handen van één exploitant. Eén van de laatste handelingen van Van Hemmen, die maandag zijn officiële laatste werkdag heeft en als burgemeester vertrekt naar de gemeente Hoeksche Waard.

In december 2018 werd één van de bedrijven gesloten voor een periode van drie maanden. Voor beide bedrijven werd ook de Drank- en Horecavergunning ingetrokken. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Bij een controle donderdagavond 13 december 2018 constateerden de gemeente, politie, belastingdienst en andere handhavende diensten in beide bedrijven de nodige misstanden die onder ondermijning geschaard kunnen worden. Bij een tweede controle donderdag 12 december 2019 zagen de controlerende partijen wederom diverse overtredingen. De elektra voldeed in één pand niet aan de brandveiligheidseisen. Ook werd beslag gelegd op een auto. 

Misstanden
De gemeente is naar aanleiding van de misstanden een zogenaamde BIBOB-procedure gestart. Deze procedure is bedoeld om te onderzoeken of de vergunning wordt misbruikt voor criminele activiteiten. Dit heeft ertoe geleid dat de gemeente de exploitatievergunning voor de horecabedrijven heeft ingetrokken en moeten beide bedrijven hun deuren sluiten.

Ondermijnende criminaliteit
De gemeentelijke aanpak maakt onderdeel uit van een al langer lopend ondermijningsonderzoek tegen de twee horecabedrijven. De politie heeft los daarvan nog een strafrechtelijk onderzoek lopen naar de overtredingen uit december 2018. “Gemeente en politie treden samen met diverse partners integraal op tegen ondermijnende criminaliteit. Dat doen we door informatie te delen en zaken die niet kloppen aan te pakken. Zo maken we de vaak onzichtbare ondermijning zichtbaar. Denk aan winkels waar jarenlang zelden een klant binnenstapt en kapperszaken zonder stoel. Maar ook sportscholen en de automotive branche zijn vatbaar voor ondermijnende criminaliteit”, aldus de gemeente Sliedrecht.

13 gedachten over “Gemeente Sliedrecht: ‘Horecabedrijven dicht na intrekken exploitatievergunningen’”

 1. Moest u dit nou echt doen meneer van hemmen? Deze hard werkende mensen zo hard de grond in te drukken! En dit volgens de artikel. Op de laatste dag van uw werkweek! Triest pannekoek!
  Hoop dat meneer Van der Borg wat met de horeca’s en de sfeer in Sliedrecht wat doet!

  Ik wens jullie succes mannen heb jullie eten gemist!

  Mvg, janine

  Mvg, janine

 2. Hopelijk dat De shoarmazaak binnenkort weer open gaat! De beste tent en de lekkerste pizza’s vind ik!

 3. Tja er is in dit verhaal maar 1 lachende derde die graag het pand zou willen hebben voor uitbreiding.
  Hopen op een goede vervanger voor die tent die gewoon de problemen oplost zodat we gewoon weer een broodje daar kunnen snacken na het stappen.

 4. Jan de gier het lijkt net als of jij beter weet dan de gemeente zelf. Ben je daar wel eens daar geweest dat je dingen loop te roepen. Ik als vaste klant ben daar 2 a 3x per week, weet niet waar jij het over heb

 5. Beste Philip Vet, kijk dat je niet zo slim bent en 2 keer bijna dezelfde reactie plaats oke.
  Maar dan ook nog eens onder een andere naar reageren is al helemaal triest! Jij zegt : ‘weg gaat uit ons dorp’ maar als jij een echte Sliedrechter bent wist je dat deze 2 zaken niet pluis waren 😉 het is gewoon een goeie zet van meneer van Hemmen omdat de nieuwe burgemeester ook geen kennis heeft van deze zaak.
  Wees een vent en gebruik je echte naam en doen niet zo dom! Fijne avond gerrit

 6. Burgermeester had beter coffeeshop kunnen sluiten die totaal niet naar mensen kijken die zwaar verslaafd zijn ik vind dat hij zoiezo aangeklaagd moet worden wanbeleid en die andere baan zou hij ontslagen moeten worden

 7. Ik vond het nog lang duren. Het was al veel langer duidelijk dat deze zogenaamde ‘horeca’ een cover-up waren voor andere, niet zo frisse, praktijken.

 8. Philiptje je moet je echte naam gebruiken , jij bent iemand anders . Je zegt wel pannenkoek tegen de burgemeester maar hij doet gewoon zijn werk.

 9. Bedankt burgemeester Van Hemmen voor dit besluit!!!! Hardwerkende mensen aanpakken en hun inkomen afnemen echt een stoere beslissing pannenkoek. Ik ben blij dat je weggaat en hoop dat je nooit meer terug komt.

 10. Wat een fantastisch afscheid burgemeester Van Hemmen!!!!! Je ben een pannenkoek om hardwerkende mensen zo aan te pakken. Echt triest. De hoogste tijd dat je weggaat uit ons dorp

Plaats een reactie

*=Verplicht veld