Gemeente reikt blijk van waardering uit

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht reikt tijdens de Dag van de Mantelzorg op dinsdag 10 november 2015 een blijk van waardering uit aan mantelzorgers in Sliedrecht. Het komt in de plaats van het Mantelzorgcompliment dat tot 2015 werd uitgereikt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorgers en de verstrekking van een jaarlijkse blijk van waardering. (Foto via Stichting Welzijnswerk Sliedrecht)

De gemeente investeert samen met de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht in het beter ondersteunen en waarderen van de mantelzorgers. De gemeente organiseert 10 november samen met de Stichting Welzijnswerk een verwenmiddag en -avond voor mantelzorgers, als blijk van waardering voor hun inzet. De mantelzorgconsulent van de Stichting Welzijnswerk komt graag in contact met mantelzorgers. De consulent kan de mantelzorger adviseren en ondersteunen bij zijn of haar zorgtaken.

Oproep
Niet alle mantelzorgers zijn bekend, daarom doet de gemeente een oproep. Iedereen die meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden voor iemand met chronische klachten zorgt, wordt gevraagd zich aan te melden als mantelzorger. Wethouder Hanny Visser: “Er zijn zoveel mensen die verborgen zoveel goed doen, deze mensen willen wij heel graag in beeld.”

Aanmelden
Aanmelden kan via een antwoordformulier, verkrijgbaar bij de balie van het Gemeentekantoor, Industrieweg 11 en bij de receptie van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Industrieweg 13, of digitaal via de website van de gemeente Sliedrecht. Hier is ook meer informatie te vinden over ‘de blijk van waardering’. Aanmelden kan ook via de website van de Stichting Welzijnswerk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld