Japans restaurant Oishi Fusion

Gemeente plant (fruit)bomen aan Elzenhof en Tiendweg

SLIEDRECHT – Het liep maandagmorgen 16 maart 2020 toch wat anders dan wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Werken zich erbij had voorgesteld. Hij zou samen met leerlingen van de Anne de Vriesschool bomen planten, aan de Elzenhof en Tiendweg. Maar de school was dicht vanwege het coronavirus. De wethouder zag er daarom van af. De bomen moesten evenwel de grond in.

De voorbereiding voor het planten van de fruitbomen is gedaan. Er is vanaf vandaag een boomgaardje aan de Elzenhof. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Maandag gaan er twintig fruitbomen de grond in aan de Elzenhof.

Tiendweg
Maandagmiddag plant de buitendienst ook 21 bomen aan de Tiendweg. Het gaat hier om grote soorten zoals iepen, essen, moeraseiken en lindes. De boomfeestdagbomen maken onderdeel uit van 112 extra bomen die de gemeente dit jaar plant. Deze bomen vervullen een deel van de collegeopdracht van tien procent meer groen. Ze komen bovenop het vervangen van zieke bomen en de verplichte herplant na kap.

Motto
Om de dubbele viering van boomfeestdag mogelijk te maken, heeft de gemeente voor een eigen dag gekozen. “De Nationale Boomfeestdag is woensdag 18 maart 2020. Het landelijke motto is dit jaar ‘bomen geven energie’. Tijdens boomfeestdag wordt ook een poging gedaan voor een nieuw nationaal boomplantrecord. De extra bomen in Sliedrecht helpen hier aan mee”, aldus de gemeente Sliedrecht.

2 gedachten over “Gemeente plant (fruit)bomen aan Elzenhof en Tiendweg”

  1. Waar blijven de boompjes? Of komen ze vanavond?
    Ton Spek weet ervan, hoor. Hij stond net een foto te maken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld