Gemeente ontvangt statenleden en houdt participatie-event in tent

SLIEDRECHT – Alle inwoners zijn zaterdag 10 juni 2023 van 10.00 – 14.00 uur welkom in een tent aan de Kweldamweg om mee te denken over de nieuwbouwplannen in Sliedrecht-Noord, de verbinding tussen het huidige Sliedrecht en Noord en de diverse projecten in Sliedrecht-Oost. Dat maakt de gemeente Sliedrecht woensdag 24 mei 2023 bekend. 

De polder Sliedrecht-Noord. De gemeente organiseert op de tweede zaterdag in juni aan de Kweldamweg een participatie-event in een tent. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

De tent wordt gebruikt om de onlangs geïnstalleerde Statenleden van de provincie Zuid-Holland te ontvangen. Zij maken vrijdag 9 juni 2023 vanaf 09.30 uur kennis met de regio. Voor hen is er een ochtendprogramma samengesteld:

 • 10.00 uur: Welkom door burgemeester Jan de Vries
 • 10.15 uur: Ministerie van BZK over belang regionale woondeals
 • 10.30 uur: Speeddaten met 9 gemeentes over hun woningbouwopgaven
 • 11.30 uur: Rondetafelgesprek over de woonagenda in relatie tot leefbaarheid, mobiliteit en economie
 • 12.15 uur: afsluiting ochtendprogramma door burgemeester Wouter Kolff
 • 13.00 uur: Kennismaking met de regio via bus, trein en boot

Een dag later worden inwoners uitgenodigd met hun ideeën voor diverse projecten en om deze te delen met de gemeente. 

3 gedachten over “Gemeente ontvangt statenleden en houdt participatie-event in tent”

 1. In Dordrecht bouwen ze leuke luxe appartementen bv voor mensen die hartje stad willen wonen grijp uw kans…lindershof. en dan komen er weer huizen vrij in Sliedrecht…voor de Sliedrechtse inwoners!!

 2. Rehana, ik vrees dat de overspannen ambities en grootheidswaanzin van Ton Spek en Jan de Vries dit dorp kapot maken.
  Daar hebben zij zelf straks geen last meer van wanneer zij vertrekken.
  Een college dat stiekem besluiten neemt in een achterkamertje, bijvoorbeeld om 250 asielzoekers te huisvesten, voorspelt niet veel goeds. Ook een deel van de gemeenteraad vindt dit helaas prima.

 3. Als de gemeente maar geen eco viaducr aan legt over zwembad en sportverenigingen want die moeten dan allemaal weg. De woonwijk is erg leuk, maar laat de voorzieningen behouden. Een dorp zonder sportverenigingen moestuintjes soc. Moestuin abc trimclub. boogschutters , korfbal en schaatsbaan is een dood dorp! En die zgn eco weg eindigt bij de kinderboerderij..alle verkeer via de onlangs versmalde Thorbeckelaan…
  Dit wordt een sluipweg via Bleskensgraaf dwars door het hart van Sliedrecht..we verliezen alles wat leuk is denk ik…dus gemeente doe het aub niet !!
  Verkeersonveilig!! Toenemend sluipverkeer.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld