Japans restaurant Oishi Fusion

Gemeente kort door bocht in uitnodiging bijeenkomst over toekomst dorp

SLIEDRECHT – “Is Sliedrecht over twintig jaar nog net zo’n leuke gemeente als nu?” is de gewaagde kop boven een uitnodiging aan inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van een maatschappelijke organisatie, die donderdag 7 november 2019 is verspreid. Hoewel het dus om genodigden gaat, heeft de gemeente deze ook op sociale media gezet omdat het voor alle inwoners is bedoeld.

Wethouder Ton Spek wiens naam onder de uitnodiging staat is kennelijk de mening in de kop toegedaan. “Het is nu fijn wonen, werken en recreëren in Sliedrecht, maar hoe zorgen we dat dat zo blijft”, schrijft Spek, die daarmee zijn mening neerzet in de uitnodiging. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Woensdag 20 november 2019 zijn de genodigden welkom in partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1 van 16.00 -18.00 uur. Eerst ondernemers van 16.00 – 18.00 uur. Inwoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties van 19.30 – 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Vragen
Spek vraagt de genodigden mee te denken over vragen waar hij kennelijk nog een antwoord voor zoekt. “Hoe houden we droge voeten? Hoe houden we de voorzieningen? Hoe wekken we straks energie op? Hoe moet dat straks zonder aardgas? Hoe blijven we bereikbaar? Hoe zorgen we dat onze kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien? Kortom, wat voor gemeente willen we zijn?” 

Inbreng
De wethouder belooft de genodigden de inbreng van ‘deze en volgende bijeenkomsten te gebruiken voor het opstellen van een omgevingsvisie. “Deze omgevingsvisie wordt zo de toekomstvisie van ons dorp én van ons allemaal”, aldus Spek. 

Aanmelden
Wie komt, kan zich aanmelden per e-mail, want dat is niet verplicht: omgevingsvisie@sliedrecht.nl

7 gedachten over “Gemeente kort door bocht in uitnodiging bijeenkomst over toekomst dorp”

 1. Ik vind de vraagstelling uitstekend. Gewoon je tijdig afvragen hoe we er over twintig jaar als Sliedrecht voor staan. Waarom dan al die zure reacties? Die zijn vroeg genoeg als men niet naar de inbreng luistert.

  Ik zie een Sliedrecht dat veel groener is, waar je door het groen naar alle kanten kunt wandelen, met vijvers die gezien de grote regenval groter en breder zijn en aan elkaar gekoppeld zodat de jeugd gezellig kan kanoën onder de bruggetjes door uitkomend in een grote surfplas in Sliedrecht Noord met rondom stranden met een heuvel eromheen waarin alle auto’s van Sliedrecht kunnen parkeren waarna een elektrisch treintje je naar alle hoeken van Sliedrecht brengt waardoor ruime brede straten ontstaan met veel groen waar kinderen kunnen spelen en fietsers de ruimte hebben.

  Ik zie een samenwerking of zelfs samengaan met Hardinxveld Giessendam, Papendrecht, Alblasserdam en Gorinchem met een groot aaneengesloten bos en een waterverbinding die altijd vaart. En eindelijk zijn we van de samenwerking met Dordrecht af.

  De uitvinding, die bijna is gerealiseerd, is dakpannen met zonnepanelen die veel meer stroom opleveren dan nu. Alle daken worden voorzien van die nieuwe dakpannen waarmee we voldoende stroom opwekken voor heel Sliedrecht. Geen gedoe meer, een centrale in Noord waar alles heengaat.

  En…….jazeker, over twintig jaar zeuren we niet meer over de roetveegpieten want die zijn dan al heel gewoon, en er zijn zelfs roetveegpieta’s want over vijf jaar gaan we daar ook over strijden want Piet is een man en dat kan echt niet in 2025. Regenboogpieten zijn dan overigens al geaccepteerd.

  Zo kan ik nog wel even doorgaan maar waar het om gaat is dat het helemaal geen kwaad kan om er eens over na te denken. We hebben het hier wel over onze kinderen en kleinkinderen.

 2. Het kan alleen maar beter en mooier worden. nu hebben we minder leuke schietpartijen, horeca waar de wapens achter de balie liggen, regelmatig wietplantages ondermeer bij onze oudere bewoners, een stroom aan auto inbraken. Over 20 jaar is het vast leuker wonen in Sliedrecht.

 3. Los van de status van het bericht:
  De gemeente nodigt mensen uit om mee te denken over bepaald beleid en gaat er daarbij
  kennelijk van uit, dat Sliedrecht nu een leuk dorp is. En dat (dus) moet blijven.
  De bewoners zijn daarover ongetwijfeld verdeeld.
  En ik vraag me af, of het een criterium is van een goed functionerende gemeente als
  men die leuk kan noemen? Ga je er daarom wel/niet wonen, of wil je er wel/niet blijven wonen?
  Moet de vraag van het gemeentebestuur EN de bewoners niet in de eerste plaats zijn:
  Is Sliedrecht in al haar diversiteit aan bewoners een leefbare gemeente? En geef dan vooraf een definitie van wat Sliedrecht een leefbare gemeente maakt.
  In de tweede plaats: Geef als gemeente, die toch al niet zo’n geweldig voorlichtingsbeleid heeft, eens aan, waarover concreet kan worden meegedacht door IEDEREEN?
  Dat voorkomt teleurstelling bij de meedenkers, omdat er ongetwijfeld zaken zijn, waarover zij niet kunnen en meedenken daar gebrek aan informatie en wettelijke mogelijkheden.
  Anderzijds: laat de gemeente eens mee gaan denken met belangenbehartigers in onze gemeente over het nut en de waarde van die belangen.
  Een concreet voorbeeld: De belangen van ouderen, waarvoor een organisatie is in ons dorp.
  Maar het geldt evenzeer voor andere groepen jongeren, voor immigranten etc.
  Wacht daarmee niet (weer) tot de verkiezingen. Neem zelf initiatief als gemeente.
  De wethouder scoort weer eens in de publiciteit, da’s leuk voor zijn partij.
  We hebben meer aan een wethouder, die je zelden in de pers ziet, maar die
  problemen inhoudelijk aanpakt zonder gesprekken tijdens het frites eten met een fotograaf er bij. Zo’n wethouder draagt bij aan een leefbaar Sliedrecht voor alle inwoners.

 4. Er is een pol geweest wat en hoe de Sliedrechter (ster) het wonen beleeft.

  Ik weet zelf niet wie die genodigden zijn, maar dat kan dus iedereen zijn.. tja en dan is het de vraag wat daar dan uit komt.

  al met al mag er vanmij gereageerd worden wat men van sliedecht vind

 5. Als je ziet hoe gedeelten van Sliedrecht nu al verpauperen, wat denk je over 20 JAAR.
  vul het zelf maar in. We hebben vrijheid van meningsuiting maar de laatste tijd ben je direct aan het discrimineren o.i.d.. Dus de realiteit zeggen, wat heel veel mensen zien en op het puntje van hun tong ligt, zeggen het ook niet meer in de openbaar. Kijk eens hoe een minderheid het per Nederlands Sinterklaas kinderfeest aan het verzieken is. Nu weer een rechtbank zitting in Apeldoorn om zwarte/bruine pieten te laten optreden bij aankomst in Apeldoorn. De wereld voor een echte NEDERLANDER, de wereld op zijn komt. Succes wethouder. Ik hoop dat er aangifte is gedaan van de vernielingen door de jeugd nabij de weeren. Nu de boeven nog pakken . Veel regels maken en niet handhaven of onderzoeken, dan kan je er beter mee stoppen.

 6. Is dit een nieuwsbericht of een opiniebericht? Het staat er niet bij, maar de inhoud wekt de suggestie dat hier een mening wordt gegeven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld