Gemeente gaat achterstallige erfpacht van SLTC terugvorderen

SLIEDRECHT – De Sliedrecht Lawn Tennis Club (SLTC) moet een bedrag van € 52.927,92 betalen aan de gemeente Sliedrecht. Dit bedrag wordt volgens het college van B & W in beantwoording donderdag 4 januari 2018 van vragen van raadslid Jan Visser (SGP-ChristenUnie) over een periode van tien jaar teruggevorderd in jaarlijks gelijke bedragen. Daarmee is in 2017 begonnen.

Het complex van SLTC aan de Sportlaan. De erfpacht wordt gebaseerd op vier tennisbanen. De overige vier banen zijn met ingang van 1 maart 2017 in eigen beheer genomen. (© Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)

Verder wordt tot het einde van de erfpachtovereenkomst op 1 januari 2022 een jaarlijks
canonbedrag van €4.000 gehanteerd. 

2 gedachten over “Gemeente gaat achterstallige erfpacht van SLTC terugvorderen

  1. Als een dergelijk bericht gepubliceerd wordt, dan wil ik als lezer dan ook de volledige achtergronden kennen. De gemeente meent ruim 50000 euro tegoed te hebben van de tennis. Gezien de afgesproken canon moet dit gaan om vele achterstallige jaren erfpacht.
    Nu stel ik mij als lezer en belastingbetaler de vraag hoe kan dit? Er zijn twee mogelijkheden:

    a: De tennisclub is al vele jaren in gebreke met het betalen van de erfpacht. Hoe heeft de Gemeente dit kunnen laten gebeuren van mijn belastinggeld?

    b: Het is een spontane vordering van de gemeente met terugwerkende kracht die de tennisclub overvalt. Ook dit zou een combinatie van onbehoorlijk bestuur en naiviteit van de tennisclub kunnen zijn.

    Leg het me uit.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld