Gemeente doet herhaalde oproep voor leden MAG

SLIEDRECHT – Het loopt nog geen storm door inwoners, die lid willen worden van de door de gemeente Sliedrecht zelf in het leven geroepen Maatschappelijke Adviesgroep (MAG). Dat bericht de gemeente Sliedrecht woensdag 24 augustus 2022. 

De adviesgroep wordt een informatiebron en klankbord voor de ontwikkeling, inrichting en evaluatie van beleid rond het Programma Ruimtelijke Vernieuwing gemeente Sliedrecht. (Foto gemeente Sliedrecht)

De toekomstige leden geven onafhankelijk advies aan de gemeente Sliedrecht en Raad over vraagstukken wat betreft het Programma Ruimtelijke Vernieuwing (PRV). Inmiddels is er wel een MAG-voorzitter gevonden, maar is de naam niet bekendgemaakt. Enkele kandidaat-leden hebben zich sinds eind juli gemeld.

6 gedachten over “Gemeente doet herhaalde oproep voor leden MAG”

  1. Zachtjesaan vraag ik mij af hoeveel procent van de inwoners van ons ‘dorp’ een eventuele woningbouw ten noorden van de spoorlijn zien zitten.
    Misschien wel minder dan door de politiek gedacht.
    Ps. Wederom netjes verwoord Johan.

  2. Dag heer Goverde . Welkom terug !
    Zo bizar zijn die reacties niet . Want het college zoekt mensen met dezelfde opvattingen als zij.
    Het college verwacht namelijk van de leden van de MAG – en ik citeer –
    “U staat achter de uitgangspunten die het Programma Ruimtelijke Vernieuwing in zich heeft. Dit behelst onder andere: …..groei dorp mogelijk maken door woningbouw in en om Sliedrecht ……”
    Dat betekent dat van MAG leden verwacht wordt dat ze vóór woningbouw ten noorden van de spoorlijn zijn en dat ze voor de bouw van woningen het accent willen leggen op het midden en duurdere segment en dus niet op betaalbare woningen voor ouderen en jongeren.
    Dat zijn de prioriteiten van de meerderheid van de gemeenteraad onder aanvoering van het CDA , die daar in haar recente ronkende propaganda – elders op Sliedrecht 24 – geen doekjes om windt.
    Maar wat als je daar anders tegen aan kijkt of vraagtekens zet ?
    Ben je dan niet welkom ?
    En wie bepaalt dan of je lid van de MAG mág worden ?
    Het college van B en W ?

    Terzijde : hoe wordt de inspraak van échte belanghebbenden , zoals de huurders van de 5 hoog flats, geregeld ? Want inspraak is toch echt iets anders dan advies geven

  3. Ed Goverde heeft natuurlijk gelijk maar andere reageerders eveneens. Op zich een prachtig idee, meedenken, maar kijk naar de laatste zin: ‘de voorzitter is al bekend maar we vertellen nog niet wie het is’. Heel bijzonder voor een denktank in oprichting. En inderdaad hebben we enquêtes gehad e.d. waarbij de uitkomst verbazingwekkend bleek.

    Misschien toch een idee om nogmaals naar de mogelijke invloed van deze groep te kijken en van de geheime voorzitter een statement of plan van aanpak te krijgen. Mogelijk trekt dat mensenoffers de streep.

  4. Eigenlijk toch bizarre reacties als je bedenkt dat de gemeente niets meer en niets minder doet dan inwoners oproepen om mee te denken over vooruitgang en toekomst…

  5. 1 van de pijlers van de nieuwe Omgevingswet (ingangsdatum vooralsnog 1 januari 2023) is participatie: het mee laten denken (met invloed) van de omgeving bij ruimteplannen in hun buurt. Vanuit deze gedachte is waarschijnlijk deze groep in het leven geroepen. Overheden verwarren participatie echter te vaak met burgers betrekken en de plannen gewoon erdoor duwen.

    Elke actie van de gemeente in deze richting (enquetes, werkgroep, informatieavonden ed. ed.) is ervoor om bij een eventuele rechtzaak aan te kunnen tonen dat er is ‘geparticipeerd’.

    Gelukkig wordt dit ook gezien door de burger die zich niet voor het karretje laat spannen.

  6. Vind het niet raar dat men nog niet massaal gereageerd heeft, want het is toch onduidelijk waarom en waarvoor dit nodig zou zijn?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld