Gemeente doet aangifte van valsheid in geschrifte en identiteitsfraude

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht heeft de afgelopen periode verschillende bezwaren ontvangen op plannen en projecten. Daarbij zijn namen gebruikt van mensen, die in werkelijkheid geen bezwaar hadden gemaakt. Daarom heeft de gemeente aangifte gedaan van valsheid in geschrifte en identiteitsfraude.

Het gemeentekantoor aan de haven in Sliedrecht. De gemeente Sliedrecht zegt het zeer kwalijk te vinden dat namen van mede Sliedrechters worden misbruikt. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

“In het persoonlijke contact met de bezwaarmakers bleek dat zij geen bezwaar hadden gemaakt. Er is dus sprake van valsheid in geschrifte en identiteitsfraude. Heel vervelend voor de mensen om wie het gaat. Ook is het voor de aanvragers van vergunningen heel vervelend, omdat daardoor procedures veel langer kunnen duren”, bericht de gemeente. Valsheid in geschrifte kan worden bestraft met een geldboete of met zelfs celstraf.

5 gedachten over “Gemeente doet aangifte van valsheid in geschrifte en identiteitsfraude”

  1. Slapen doen wij ‘s-nachts. Klaas de Bruin heeft gelijk. Alleen de controle op valsheid in geschrifte had direct en niet pas na de “vaststelling” daarvan moeten plaatsvinden. Mosterd na de maaltijd wordt zoiets ook wel genoemd.

  2. “Hoe naïef kun je als gemeente zijn om de identiteit van “bezwaarmakers” niet te controleren wanneer je met iemand in een formele bezwaar- of andere procedure betrokken bent of raakt.”

    Het artikel gaat juist over het feit dat ze die identiteiten wel degelijk gecontroleerd hebben en vervolgens aangifte hebben gedaan. Blijkbaar zitten de juiste personen dus op de juiste plaats?

  3. De gelegenheid maakt de dief.
    Hoe naïef kun je als gemeente zijn om de identiteit van “bezwaarmakers” niet te controleren wanneer je met iemand in een formele bezwaar- of andere procedure betrokken bent of raakt. Zitten de juiste mensen wel op de juiste plaats is vervolgens de vraag.

  4. En dat durft de gemeente Sliedrecht bekend te maken.
    Ze doen zelf niets anders dan valse en niet na te komen beloftes, en dan halen ze er weer een extern bureau bij om zogenaamd te controleren, en zo weer een hoop geld weg te gooien. Kijk naar het project Windroos. Plan watertoren. Plan voetbalvelden. Plan over het spoor bouwen. Plan warmtenet. Moet ik nog een poosje doorgaan?? Ik zie de gemeente Sliedrecht als een opgeblazen luchtballon die langzaam leegloopt. Met het leeglopen bedoel ik de kosten die door de bewoners moeten worden opgebracht.
    Met andere woorden. Ik vind het ook een kwalijke zaak dat de gemeente Sliedrecht het vertrouwen van de bewoners schaad. Kan daar ook aangiften tegen worden gedaan?

  5. Dit is precies hoe het is gegaan met de windroos project. Zo genaamd verbetering voor sliedrecht daar is kiosken nog steeds te dupe van. Denk maar aan de vergunning aanvraag en bezwaar voor de barbershop des tijds. Allemaal onder het tapijt geveegd. Nu mag en kan alles. Sliedrecht groot in doen. Je zou maar een ondernemer zijn in sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld