Gemeente: ‘Beheersorganisatie voor pand Elektra is nodig voor openstelling’

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht zegt te begrijpen dat het ontbreken van een concrete datum voor de heropening van het pand Elektra frustrerend is voor vrijwilligers, bestuursleden en bezoekers. “Momenteel wordt onderzocht hoe we tijdelijk de exploitatie van het pand kunnen regelen. Het doel is om het jongerenwerk en culturele evenementen, zoals het Tuinfeest en de Bluesnacht, zo snel mogelijk te hervatten”, bericht de gemeente Sliedrecht dinsdag 28 november 2023, die zegt nauw samen te werken met het SOJS-bestuur om de deuren zo snel mogelijk te openen, zodat elke Sliedrechter kan genieten van de activiteiten in het gebouw aan Stationsweg 4.

Het nieuwe en moderne pand is bijna klaar voor gebruik als multifunctioneel centrum voor alle Sliedrechters. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In Sliedrecht wordt uitgekeken naar de opening en het gebruik van het gerenoveerde pand. Ook de gemeente wil dat het pand snel opengaat als multifunctioneel centrum voor jong en oud. “Maar voordat dat gebeurt, is het van belang om de exploitatie van de horeca en het beheer zorgvuldig te regelen. Op dit moment worden constructieve gesprekken gevoerd met het bestuur van SOJS om deze aspecten zorgvuldig af te stemmen. Het vergt nog enige tijd voordat de definitieve horeca-exploitatie en het beheer rond zijn”, bericht de gemeente Sliedrecht. Het pand waarin Elektra zit, is onlangs grondig gerenoveerd. Aanleiding voor de renovatie was de technische staat van het gebouw. Eerst moet er nog een stroomkabel worden gerealiseerd. Dinsdagavond 28 november 2023 praat de gemeenteraad onder meer over het pand Elektra.

Tekst gaat verder onder foto.

Splitsing activiteiten
In het verleden beheerde en exploiteerde SOJS het pand. Het is niet meer van deze tijd om een jongerenorganisatie een gemeentelijk pand met een bar te laten exploiteren. Momenteel overlegt de gemeente met het bestuur hoe het anders ingericht kan worden. “Om zowel de jongerenwerk functie als de culturele functie te versterken, onderzoeken we met het SOJS-bestuur hoe we een duidelijke scheiding kunnen aanbrengen tussen deze twee taken, zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau. Tegelijkertijd streven we naar een breder cultureel aanbod voor jong en oud door de programmering uit te breiden. Op die manier geven we ons cultureel aanbod een impuls”, aldus de gemeente.

Beheerorganisatie
Parallel aan deze inspanningen, wil de gemeente dat het pand voor uiteenlopende activiteiten en verschillende organisaties in gebruik kan worden genomen. Daarvoor is het volgens de gemeente nodig om een beheerorganisatie op te richten. Dat proces vereist volgens hen zorgvuldige aandacht vanwege de complexe technische en juridische aspecten, om grote financiële risico’s voor de gemeente te vermijden.

4 gedachten over “Gemeente: ‘Beheersorganisatie voor pand Elektra is nodig voor openstelling’”

  1. Er was in mijn ogen niks,maar dan ècht niks mis met de exploitatie door de jongeren in Elektra. Alle super evenementen zijn altijd op alle vlakken perfect verlopen dankzij deze jongeren, vergeet dat niet. Zij waren altijd 100% met hart en ziel betrokken. Het is een groot gemis voor Sliedrecht als Elektra op een andere manier bestuurd zal gaan worden, dan haal je het HART en de ZIEL eruit.

  2. “Het is niet meer van deze tijd om een jongerenorganisatie een gemeentelijk pand met een bar te laten exploiteren.” Waarom dan niet? Gaat de maatschappelijke functie die Elektra vervulde voor jong en oud opeens teniet omdat het plotseling 2023 is? En wat dan te vinden van de gemeenteraad die na de vergadering jolig met elkaar een drankje drinkt om vervolgens naar huis te rijden in de auto, bepalen zij nu wat de norm is? Te gek voor woorden, jongeren blijven maar de dupe van het hypocriete beleid in dit dorp.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld