Gemeente begint verbetering aansluiting snelfietsverbinding F15

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht gaat de fietsverbinding tussen station Sliedrecht en het dorpscentrum aantrekkelijker en beter zichtbaar maken. Dat bericht de gemeente maandag 5 juli 2021. De verbeterde fietsverbinding sluit gelijk aan op de snelfietsverbinding F15. 

De Goeman Borgesiusweg-West maandagavond 5 juli 2021. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd en de eerste fase start voor de zomervakantie. Fase 1 begint in juli 2021. Fase 2 staat gepland voor medio 2022. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Met de realisatie en aanpak van de verbeterde fietsverbinding sluit de gemeente aan op de zogeheten F15, de huidige snelfietsroute tussen Gorinchem en Papendrecht. Ook wordt fietsen in de gemeente Sliedrecht veiliger en aantrekkelijker. Niet alleen voor de huidige fietsers, maar hopelijk ook voor mensen die nu nog niet vaak voor de fiets kiezen. Mede hierom neemt de provincie Zuid-Holland deel aan het project. De gemeente ontvangt een subsidie van de provincie Zuid-Holland voor de werkzaamheden tussen station Sliedrecht en het dorpscentrum.

Fase 1 
De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Vanaf het station tot aan de onderdoorgang van de A15 komt een mooi en veilig voet- en fietspad. Asfalt gaat een deel van de verharding vervangen. Het fietspad langs het Stationsplein wordt voorlopig nog niet aangepakt. Reden is dat de markante kastanjebomen aan de Stationsplein te kwetsbaar zijn. Het fietspad en een nieuwe groenstructuur wordt pas aangelegd als de kastanjebomen in de loop van de tijd vervangen moeten worden. In juli 2021, binnenkort dus, wordt begonnen met:

 • Aanleg van een nieuwe bredere voet/fietsbrug bij de aansluiting van het fietspad op het Stationsplein. De nieuwe brug heeft een breedte van circa 5,30 meter inclusief het voetpad.
 • Bij het fietspad tussen de nieuwe brug en de A15 worden de tegels van het fietspad vervangen door rood asfalt. Daarnaast wordt het naastgelegen voetpad verbreed.
 • De rijbaan en de stoep van de Goeman-Borgesiusweg-west krijgen een onderhoudsbeurt.
 • Parallel aan de Goeman-Borgesiusweg wordt een ontbrekend stuk fietspad van de snelfietsroute F15 aangelegd. De snelfietsroute F15 is dan niet meer onderbroken.

Fase 2
Medio 2022 staat de tweede fase gepland. Fase 2 is de aanleg van een fietsstraat die begint bij de A15
tot aan de Thorbeckelaan/begraafplaats (ook wel het Achterom genoemd). Wat gaat veranderen?

 • De aansluiting over het parkeerterrein van de begraafplaats naar de Thorbeckelaan wordt gelijk verbeterd.
 • Voor de herinrichting van het Achterom gaat de gemeente eerst in gesprek met de bewoners van de Stationsweg.

2 gedachten over “Gemeente begint verbetering aansluiting snelfietsverbinding F15”

 1. Hallo Marcel. Nu wil je ineens de ambtenaren aan het denken zetten. Dit ga je niet menen.
  Heeft Sliedrecht regels? De mensen moeten zorgdragen dat de beplanting niet over de voetpaden gaat hangen. Kijk even naar het voetpad vanaf het rouwcentrum richting Staats lieden buurt. Daar hangen de bossen 0.70 cm over het voetpad. En de aandacht voor eenheid van de rotondes met een rood fietspad is niet bespreekbaar bij heren (dames) ambtenaren. Daarom is Sliedrecht zo uniek. Ze denken wel. Tot aan hoofdpijn toe. Maar dan laten ze het denken weer los. Ik ben het helemaal met je eens. Neem de twee rotondes op de Stationsweg. Keer op keer levensgevaarlijke situaties. Je ben als voetganger (ik zit in een scootmobiel/rolstoel) je leven niet zeker. Ze komen aan donderen, en op het laatste gaan ze op de rem. Ik zat vorige week bijna onder zo’n monster van van Vliet grondopslag. Hij remde hard. maar kwam stil halverwege het zebrapad. Ik was al over de helft van het zebrapad. Een tegenligger stopte netjes, draaide zijn raam open, en zij. Dat liep goed af man. Ik bedankte deze man, en vervolgde mijn weg. Bedankt gemeente Sliedrecht. Voor het meedenken. Of noem men dit nu doemdenken.

 2. Nu graag nog op alle rotondes dezelfde regels, want in Baanhoek-West hebben de fietsers voorrang en in de rest van Sliedrecht niet.
  Dit schept soms verwarring zeker omdat in omliggende gemeenten de fietsers wel overal voorrang hebben.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld