Geen doorgaand verkeer mogelijk via Ouverture, Parallelweg en Craijensteijn

SLIEDRECHT – Een belangrijk bericht voor alle weggebruikers. Sliedrecht-West is van dinsdag 2 tot zaterdag 6 april 2024 afgesloten. Het advies is, blijf weg van de Ouverture, Parallelweg en Craijensteijn. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Volgende week staat voor het warmteproject ‘Boring onder de Merwede’ de eerste ‘intrekoperatie’ gepland.

HVC brengt dan de eerste warmteleiding van 1200 meter aan onder de Merwede-rivier tussen Sliedrecht en Dordrecht. Tijdens deze werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Ouverture, Parallelweg en Craijensteijn. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Hier online staat een compleet overzicht van de verkeersmaatregelen inclusief plattegronden. Ga goed voorbereid op pad en maak gebruik van een online navigatietool (zoals Google-maps) voor de meest optimale route. Alle verkeersomleidingen zijn daarin verwerkt.

Samengevat
Vanaf vrijdag 29 maart 2024, 05.00 uur:

 • De warmteleiding op de Parallelweg wordt alvast verplaatst tot aan het A15 viaduct. Daardoor is de autotunnel Ringersstraat afgesloten. Er is een omleiding voor verkeer tussen Sliedrecht en Wijngaarden via Provincialeweg N482 of via Parallelweg (noordzijde A15) naar Dordrecht. Fietsverkeer kan gebruik blijven maken van de fietstunnel en de speciale fietsbrug.

Vanaf dinsdag 2 april 2024, 05.00 uur: 

 • Afsluiting Parallelweg aan de noordzijde A15 t.h.v. het viaduct. Voor verkeer van en naar bedrijventerrein Nijverwaard blijven de op- en afrit bereikbaar.
 • Afsluiting Parallelweg zuidzijde A15 bij Ouverture en t.h.v. Craijensteijn. Voor verkeer richting Gorinchem en vanuit Rotterdam naar Papendrecht blijven de op- en afrit bereikbaar. Verkeer vanuit Gorinchem en naar Rotterdam leiden we om via Papendrecht-Oost en via de N3.
 • Afsluiting parkeerplaats Intermezzo bij Station Baanhoek. Reizigers kunnen gebruik maken van de parkeerplaats bij sporthal De Basis. Let op! deze is alleen bereikbaar vanuit de richting Sliedrecht-Centrum.

Om te weten
Het onderstaande is goed om te weten. Ook even op een rij:

 • De werkzaamheden en verkeersmaatregelen zijn afgestemd met de gemeente Sliedrecht en alle nood- en hulpdiensten.
 • Fietspaden, voetpaden en de busbaan via Sonate blijven beschikbaar.
 • Op diverse plaatsen zetten ze verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden.
 • Zodra de werkzaamheden zijn afgerond en de materialen zijn opgeruimd, geven ze de wegen zo snel mogelijk weer vrij.
 • Eind april 2024 brengen ze de tweede leiding op dezelfde manier aan. Ook dan gelden de bovenstaande verkeersmaatregelen.

Tekst gaat verder onder foto.

Bouw-app
Speciaal voor dit project maakt HVC gebruik van De BouwApp. Via deze app wordt alle informatie over de voortgang van het project en werkzaamheden gedeeld. Ook kunnen via de app eenvoudig vragen worden gesteld. Download De BouwApp gratis via Google Playstore, App Store of via deze link of bekijk de informatie hier online

10 gedachten over “Geen doorgaand verkeer mogelijk via Ouverture, Parallelweg en Craijensteijn”

 1. Ik had u belooft meer te vertellen over mijn ervaring met de vergadering over het warmtenet in Sliedrecht.
  Ik kan u vertellen dat onze boze heks mevr. Marchessini met spoed is vertrokken. ( Volgens info. Is zij nu ingeburgerd in Zeist. Zogenaamd zonder functie) Wat ik niet kan begrijpen is dat dhr. Kreeft het stokje heeft overgenomen van door deze alles verziekte dame. Inclusief de erfenis. Maar hij heeft wel één ding mee. Ze heeft hem ook gelijk Ton Spek als erfenis mee gegeven. Dus hij staat niet alleen voor schut.
  Maar als alle inwoners van Sliedrecht alles maar slikken, en geen vuist durven te maken. Gaan we echt in onze portemonnee een groot gat krijgen. Zijn er personen genegen om met elkaar een vuist te maken tegen deze onzin. Ik stel mij als oud bewonerscommissie lid van het Rondeel beschikbaar. Ook wil ik proberen met Tablis de deur open te zetten met het voorstel van een gemeenschappelijke overleg commissie collectief verwarmen. Voor een gedeelte van Sliedrecht is het te laat. Maar als niemand het voortouw neemt. Is straks ook de rest van Sliedrecht aan de beurt. Ik sluit echter de bewonerscommissie van het Rondeel uit. Die is te nauw verbonden met Tablis. Dit moet een algemene commissie worden in het belang van Sliedrecht.

  Met vriendelijke groet Heb Wink.

  Voor de rest adviseer ik u te googelen naar warmtenetten. Daar zijn zeer veel gegevens te vinden wat het verhaal zo mooi maakt . Maar ook een mooie blinde vlek voorschotelt.
  Mijn e-mail is bekend bij Sliedrecht24. Deze wil ik er dolgraag bij betrekken. Zodat het juiste verhaal naar buiten komt.

 2. We gaan hier dus gewoon door met dat warmtenet blijkbaar… ik kan al vast melden dat de flat hier in bezwaar gaat, en ik hoop dat velen zullen volgen. De energie wordt straks onbetaalbaar en je kan dan niet meer overstappen naar een andere leverancier. Wat een wangedrocht dat warmtenet!

 3. Overal stoppen partijen met de aanleg van het warmtenet. Wij, de inwoners van Sliedrecht, zitten straks met een warmtenet dat al snel is achterhaald door de praktijk. Duur, één aanbieder en een flinke chaos om aan te leggen. Dat willen we niet, maar het wordt ons opgedrongen.

 4. Ga maar vast nieuwe spiegels bestellen voor de auto. Als 4 dagen lang al het verkeer over de baanhoek komt wordt het een drama

 5. Ik heb 1.5 jaar geleden een vergadering gehad met Tablis en HVC betreffende het warmtenet. Daar staat zwart op wit dat de kosten niet hoger mogen zijn dan wat uw leverancier u nu berekend. Ik zal deze week nog het één en ander op Sliedrecht24 plaatsen. Dan zet ik er naam en toenaam bij met welke personen ik toen een fijn gesprek heeft gehad.
  Wel kan ik u vertellen dat als 70 % van de bewoner tegen is. Het toch een heet punt gaat worden. Daar Tablis het dan op toekomst gericht kan gooien. Net zoals nu het netwerk glasvezel door onze strot wordt geduwd. De aansluiting tot binnen in de woning is een dingetje waar je weinig mee heeft te maken. Een uurtje, en weg zijn ze. De aansluiting warmtenet is een ander verhaal. Dat wordt boor en sloopwerk. Maar dat hebben ze bij ons in het rondeel nog niet voor elkaar. Daar sta ik voor in.

 6. Een hobby van de overheid en lobbyisten die niet meer voor rede vatbaar zijn. Blind één kant op staren. De aangesloten woningen zitten straks met een duur warmtenet dat wordt beheerd door een monopolist.

 7. Aanvullend advies voor alle weggebruikers: kom niet in grote getalen over Baanhoek als de werkzaamheden zijn begonnen. De dijk is dan wel een toegangsweg, maar niet berekend op veel verkeer. Geparkeerde auto’s van bewoners en de enorme bloembakken belemmeren een goede doorstroom op de krappe dijk.

 8. Wat een bende….
  Het aansluiten op huizen zou moeten stoppen.
  Ik heb gisteren een interview van Rutger Castricum en hoogleraar energietransitie dhr. Smeulders van TU Eindhoven gezien.
  Ook een nieuwe aanpassing op de wet voor het warmtenet zou juist een verslechtering kunnen zijn.
  Dus politiek Sliedrecht, ga na waarom andere gemeentes stoppen met het aansluiten op het warmtenet. En doe hetzelfde.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld