Oishi Fusion

Fysiotherapie Fysique begeleidt Sliedrecht Sport Heren1

SLIEDRECHT – De fysiotherapeutische begeleiding van het volleybalteam Sliedrecht Sport Heren1 is sinds kort in handen van de Dordtse fysiopraktijk Fysique. Naast support tijdens de Eredivisiewedstrijden zijn zij wekelijks aanwezig bij de trainingen en denken ze mee over de fysieke trainingen binnen de hele vereniging.

Martijn Michielse en Renate Ouderkerk van Fysique in sporthal De Basis (Foto Sliedrecht Sport)

“Tijdens de wedstrijden en vooral het groot aantal trainingen maken de mannen veel uren met springen en slaan”, zegt voorzitter Cees Boer van Sliedrecht Sport, “Het gezond omgaan met het lichaam en goede fysio zijn daarbij essentieel. We zijn dan ook bijzonder blij met de samenwerking met een bijzonder professionele en gedreven partij als Fysique.”

Beoordeling en begeleiding
Het begeleidingsteam staat onder leiding van Martijn Michielse, mede-oprichter van Fysique en zelf oud-volleyballer. Samen met collega Renate Ouderkerk, spelend bij Volley Meerkerk ’95 Dames1, is hij tijdens de trainingen op maandag en donderdag in sporthal De Basis aanwezig voor beoordeling en begeleiding van fysieke klachten van de spelers. Michielse: “We zijn blij dat we op deze manier een steentje bij kunnen dragen aan preventie van blessures én daardoor aan het behalen van goede resultaten.”

Herstel en preventie
Fysiotherapie Fysique is gespecialiseerd in onder andere orthopedische revalidaties en sportfysiotherapie en heeft een goede samenwerking met verschillende disciplines, zoals huisartsen en orthopeden. Naast het herstel van fysieke klachten ligt de focus daarbij op preventie door middel van fysieke training. Fysique opereert vanuit het Gezondheidscentrum in wijk Sterrenburg in Dordrecht en verzorgt de fysiotherapeutische begeleiding van selectieteams van diverse sportverenigingen in de regio Drechtsteden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld