Fruithandel Van Os zet met duizenden zonnepanelen verduurzamingsstap

(commercieel artikel)
PAPENDRECHT – Het Papendrechtse bedrijf Fruithandel Van Os aan de Matenasche Scheidkade 2 in Papendrecht, op de grens met Sliedrecht, heeft door plaatsing van 2156 panelen een flinke stap gezet in het verduurzamen van de onderneming. Als eerste bedrijf in de regio heeft Van Os het mogelijk gemaakt om de opgewekte stroom te produceren en te verkopen aan particulieren en bedrijven uit de regio. 

De duizenden zonnepanelen. Dankzij een unieke samenwerking met het eveneens Papendrechtse energiebedrijf Gezinsenergie is het mogelijk om 100% duurzame stroom van ons dak af te nemen. Van Os biedt het aan hun klanten aan of aan de inwoners in de regio. (Foto Gezinsenergie)

Gezinsenergie koopt de duurzame stroom in en verkoopt deze aan nieuwe deelnemers. Zij krijgen zwart-op-wit bevestigd dat de stroom van fruithandel Van Os komt. Zo wordt de energiebron direct gekoppeld aan de klant. Directeur Gijsbert Kamerman van Gezinsenergie: “We zijn erg blij met de samenwerking met Van Os. Voor het eerst is het mogelijk om volledig lokaal te voorzien in de energiebehoefte van onze regionale inwoners. De energie wordt geproduceerd door fruithandel Van Os, en geleverd door Gezinsenergie. Een mooi voorbeeld van waar lokale samenwerking toe kan leiden.”

Korting
Gezinsenergie leverde in Nederland meerdere projecten op, maar koppelt nu voor het eerst de bron direct aan de klant. Kamerman: “Wij geloven in de kracht van lokale samenwerking, en begrijpen als geen ander dat alleen met een goed draagvlak er stappen gezet kan worden op het gebied van duurzaamheid. Daarom bieden wij klanten die voor stroom kiezen van Fruithandel Van Os niet alleen een scherp tarief, maar kunnen ze ook een jaar lang met 10% korting heerlijke groente en fruit kopen in de landwinkel bij Van Os en ontvangen ze een welkomstpakket met
daarin diverse producten uit de winkel.”

Voortvarend aangepakt
Het project is begeleid door Frans Zoeteman van Local Green Energy. “Bij een dergelijk project komt veel kijken. Wij helpen ondernemers als Van Os vanaf de subsidie aanvraag tot en met de inschakeling van de installatie. Dit project hebben we voortvarend aangepakt. We zijn erg blij met de goede samenwerking met de familie Van Os en Gezinsenergie. Als inwoner van Alblasserdam ben ik extra verguld met dit mooie project bij ons om de hoek. Heel mooi ook dat we op deze manier de omgeving kunnen laten kiezen voor stroom van Van Os”, aldus Zoeteman.

3 gedachten over “Fruithandel Van Os zet met duizenden zonnepanelen verduurzamingsstap”

  1. Prima initiatief! Er zijn nog duizenden daken in Sliedrecht zonder zonnepanelen. Dat zou wellicht windturbines overbodig kunnen maken.

  2. Echt altijd heel mooi die zonnepanelen! Een streling voor het oog! Misschien iets om een toeristische attractie te maken?
    Ga zo door…..

  3. Mooi initiatief en voorbeeld voor de rest van de omgeving. Op deze manier kan je dus ook een zonnepark realiseren zonder dat het ten koste gaat van natuur en grond.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld