Frans schaaktoernooi draait uit op achtste onlineschaakcompetitie

SLIEDRECHT – Normaal gesproken reizen zo’n 25 Sliedrechtse schakers met Pinksteren naar Fourmies, in Frankrijk. Ze nemen daar dan deel aan een internationaal schaaktoernooi. Door het coronavirus gaat het net als vorig jaar niet door en kan het ‘gele leger’ niet uitreizen. De slimste sporters van Sliedrecht hebben daar natuurlijk een online oplossing voor gevonden namelijk Fourmies in Sliedrecht.

Het ‘gele leger’. Met croissants, stokbroden en veel Franse wijn is de achtste onlineschaakcompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht na één ronde al een groot succes. En laat nu trouwe deelnemers aan het toernooi in Noord-Frankrijk in de eerste ronde hebben toegeslagen. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Schaker Ronald Breedveld, die woonachtig is in Frankrijk, heeft zijn goede vorm behouden en weet als geen andere hoe je met de Franse slag toeslaat. Hij gaat dan ook na de eerste van de drie speelronden soeverein aan kop met drie winstpartijen. Opvallend is de tweede plaats van El Presidente, die al aan veel Franse edities heeft deelgenomen en wel raad weet met de Franse gewoontes. In zijn laatste seizoen als voorzitter laat Jerry van Rekom dan ook zien nog steeds wel aardig te kunnen schaken. Zijn internationaal gevreesde openingen leveren ook in Sliedrecht inmiddels de nodige punten op.

Tweede ronde
Grootste verrassing in de eerste ronde was Stefan van der Waal, die Fourmiesganger Arjan van der Leij op overtuigende wijze wist te verslaan. Van der Waal gaat dus de ‘nieuwe soldaat van het gele leger’ worden. De Fransen zijn gewaarschuwd. Ook Yaro van Beest heeft zijn debuut in Frankrijk nu omgezet naar een voorlopige fraaie vijfde plaats. En hij heeft aangegeven de volgende ronde te gaan spelen als een Franse grootmeester. Donderdag 27 mei 2021 is de tweede ronde van het Open Fourmies-toernooi.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld