Fractievoorzitter verzet zich tegen mondkapje en ‘verplicht’ vaccineren

SLIEDRECHT – Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) gooit op dit moment de kont tegen de krib als het gaat om het dragen van een mondkapje en hij heeft ook zijn bedenkingen over vaccineren. De voorzitter van de lokale politieke partij in de gemeenteraad heeft grote moeite met de aangekondigde  mondkapjesplicht, vanaf dinsdag 1 december 2020. 

Mark Jongeneel benadrukt dat het zijn eigen standpunt is en niet een partijstandpunt. Toch is het wel een probleem bij de gemeenteraad, want wie van zijn plaats afgaat om de raad toe te spreken, moet een mondkapje opzetten. Jongeneel blijft dan ook op zijn stoel zitten en spreekt zo in als dat nodig is. (Foto gemeente Sliedrecht)

Tekst gaat verder onder tweet.

Jongeneel is wars van het opleggen van dit soort zaken. Donderdag 19 november 2020 zegt hij daarover: “Over vaccinatie nemen wij als politieke partij geen standpunt in, want we zijn immers geen arts. We zijn wel tegen het verplicht vaccineren en het uitsluiten van mensen als ze besluiten om zich niet te laten vaccineren. Voor mondkapjes blijven we bij ons eerdere standpunt. We gaan deze wel dragen per 1 december met forse tegenzin!” Slydregt.NU is de enige politieke partij van wie (burger)raadsleden bij binnenkomst en vertrek bij een gemeenteraadsvergadering geen mondkapje dragen. Ook geen andere bescherming, zoals een gezichtsspatscherm.

9 gedachten over “Fractievoorzitter verzet zich tegen mondkapje en ‘verplicht’ vaccineren”

 1. Mark Jongeneel schrijft dat zijn standpunt geen partijstandpunt is. Maakt voor mij geen verschil. Wanneer je bovendien de enige vertegenwoordiger van een partij bent dan wordt het lastig om het niet als een partijstandpunt te zien. Toen afgelopen voorjaar de lockdown werd ingevoerd was het ook Slydregt.NU dat van zich liet horen. Slydregt.NU wilde dat alles lokaal bepaald werd. Gelukkig is dát niet doorgegaan. Ik geloof niet dat ik er daarna nog iets over gehoord heb.
  In het bericht over mondkapjesplicht zoek ik tevergeefs naar een argument dan alleen “Ik wil het niet”. Conclusie: Jongeneel wil de coronamaatregelen niet alleen lokaal bepalen, hij wil het zélf bepalen. Daarmee hebben we tijdens de achterliggende maanden in Nederland al genoeg ellende gezien.

 2. Manon kros je heb gelijk maar hugo se jonge zij mondkapjes gaan we niet doen het is schijnveiligheid van dissel zei het ook het werkt gewoon niet en vaccinaties is een risico normaal duurt het 15 jaar om medicijnen op de markt te krijgen en dan nog lockdown who zeg doe het niet het werkt niet who zei ook we hebben te maken met een nieuw soort virus er gaan mensen aan dood maar hoef niet genoeg redenen om gewoon weer normaal te doen

 3. de spreker is tegen verplichtingen om corona te stoppen okay.
  was in gezondheid centrum thorbeckelaan handen wassen/masker op. had gesprek beiden masker op.

  Ik doe geen uitspraak voor of tegen het standpunt.Zou mond kapje helpen okay.
  Kijk dan welk maatregelen werken bvb mensen vertellen hoe in supermarkt werkt.Niet voor dringen/pad blokkeren.

 4. Je begon van de week goed Marc, nu zit je ernaast.

  Ik kan net als sommigen een 14 pagina ‘ s tellend epistel schrijven, maar dat leest toch geen hond.

  Kijk om je heen. Bezoek het ziekenhuis.
  Kritisch blijven? Zeker. Zijn er fouten gemaakt? Zeker. Wist iedereen het beter? Uiteraard.

  Hoe dan?

  Ok in kader open up? Open horeca en sluit pretparken.

 5. Kom op Jo….de feiten liggen op tafel over het “killervirus” ook mbt de mondkapjes: Ze werken niet!
  Kijk gewoon eens ff verder dan de neus van het adviesbureau RIVM of het WHO (waar de belangenverstrengeling met big farma keihard exposed is)  die hun adviezen wekelijks laten omzwabberen.
  Zelfs v Dissel ( De directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM) legt uit dat ze niet werken.
  Sterker nog : Ze brengen schade toe na langer gebruik en niet zo weinig ook.
  En zo is het met alles momenteel…niets klopt meer tenzij je jezelf van het hypnoseapparaat de tv genaamd weet los te rukken en zelfonderzoek doet…echt doe dat nu eens: Er gaat een wereld van common sense voor je open en is het in de 1e plaats al een bevrijding om te ervaren dat de angst dan verdwijnt.
  Daarentegen is het wel angstig (ook al is deze voor vrijdenkers eigenlijk vaak onbekend) waar dit alles naar toe gaat en het over duidelijk nu is met de keiharde cijfers dat het middel vele malen kwalijker wordt dan de kwaal.
  Dit ,voor het eerst in de geschiedenis, lockdown experiment (?) heeft zijn zin bewezen en is dus grote onzin.
  Geef je om je medemens, ja ook die over verre grenzen en ook die van de volgende genetaties dan moeten we dit alles doorbreken en van een lockdown naar een openup want anders is het leed niet te overzien.
  Blijf in dialoog ook al is het vaak lastig om in die ander zijn zienswijze mee te komen  maar probeer dit met een open mind te doen.
  Zoek verbinding met elkaar waar nu zoveel verdeeldheid is.
  Dat is pas echt solidariteit en ware democratie.

  Wat er nu aan de hand is met spoedwetten, draconische maatregelen, censuur overal laten kenmerken van dictatuur zien en heeft niets met gezondheid te maken en dit beleid zal nog veel meer doden brengen….beginnend bij de vele faillissementen en waarop er een sneewbaleffect op de wereldeconomie volgt en zelfs uiteindelijk honger op volgt.
  Te ver gezocht? Het is al gaande maar dan moeten we eerst eens goed geleerd worden hoe de economie werkelijk in elkaar steekt….

 6. Kom op Marc. Ook jij kan een besmetting DOORGEVEN aan de ander die het misschien met de dood moet bekopen. Dit heeft toch niets mets EIGEN verantwoordelijkheid te maken maar met SOLIDARITEIT zonder socialist te zijn……
  Er blijven nog genoeg dingen over in Sliedrecht om je te profileren>>>>

 7. Ja die spoedwet. Het is ongelooflijk hoe onze volksvertegenwoordigers hebben zitten slapen bij het aannemen van die spoedwet. Een handvol ministers kan nu eenzijdig bepalen dat het parlement per direct buiten werking wordt gesteld en dat ze per decreet kunnen regeren. Ze bepalen zelf wanneer deze toestand ophoudt. De laatste keer dat dit in Europa gebeurde was in 1933 in Duitsland. Heel eng allemaal! Het is trouwens nergens voor nodig, want de instrumenten om snel en effectief te handelen zijn er al binnen het kader van de bestaande democratische rechtsorde.
  Waarom is dit allemaal?

 8. Heel moedig!
  Het wordt de hoogste tijd om vele onafhankelijke (niet meelopend aan de leidraad van farmagiganten) artsen en wetenschappers aan het woord te laten zonder censuur en zul je zien dat deze vaak veel logischer en goed onderbouwd zijn.
  Zo ook met dit zeer dubieuze RNA ( hoe zegt u? Ja onderzoek dat maar eens) wat er met haast doorheen gedrukt wordt.
  Elk vaccin moet minstens 10 jr onderzocht zijn.
  Zijn we met zn allen ook het hele schandaal rondom de Mex griep vergeten?
  nvkp.nl/ouders/ervaringsverhalen/gevolgen-van-de-mexicaanse-griepvaccinatie/
  Vele schadeclaims destijds en hebben de farmagiganten zich nu voor weten te vrijwaren….geeft te denken!
  Follow the money!
  Het is allang duidelijk dat dit geen killervirus is gebleken en zelfs de griepcijfers zijn verdwenen.
  Mensen doe uw huiswerk en denk nuchter na en blijf in dialoog.
  Het gaat echt niet goed zo en we moeten ingrijpen want de hele wereldeconomie stort in zo.
  Een tweede lockdown of erger: Een derde of vierde zal desastreus worden!
  Kijk naar Zweden daar is geen sprake van een pandemie en heeft alles open gehouden.

  Ook de aangemomen Spoedwet is een aanslag op onze democratie en heel veel mensen hebben dit niet eens door gehad en dan pleit de politiek voor transparantie?!
  Mensen wordt wakker!
  Het is nu of nooit…
  Weg lockdown! Ik zeg “OPEN UP!”.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld