Fractie SGP-ChristenUnie wil gevolgen corona weten voor organisatie verkiezingen

SLIEDRECHT – In maart 2021 zijn de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer. De fractie SGP-ChristenUnie Sliedrecht heeft maandag 16 november 2020 het College van B & W gevraagd of corona gevolgen heeft voor de organisatie van de verkiezingen. “In Sliedrecht wordt er gebruik gemaakt van stembureaus in scholen en zorginstellingen. Is dit bij de verkiezingen in maart 2021 ook mogelijk?”, vraagt raadslid Ria de Mul-Donker (SGP-ChristenUnie).

Raadslid Ria de Mul-Donker (SGP-ChristenUnie). (Foto gemeente Sliedrecht)

De SGP-ChristenUnie hoopt op een aantal vragen antwoord te krijgen. “Zijn alle huidige stembureaus coronaproof in te richten (looprichtingen, anderhalve meter)?  Zijn er voldoende alternatieve locaties voor stembureaus voorhanden, goed verdeeld over Sliedrecht? Overweegt de gemeente Sliedrecht gebruik te maken van mobiele stembureaus?”, somt De Mul op, die ook nieuwsgierig is welke acties worden ondernomen om aan voldoende leden voor de stembureaus te komen, zeker als de verkiezingen over meerdere dagen worden uitgesmeerd.

Drie dagen
Eind oktober 2020 werd bekend dat Nederlanders volgend jaar niet op één, maar op drie verschillende dagen naar de stembus kunnen om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Voor 70-plussers die vanwege corona de gang naar het stemlokaal niet aandurven, wordt het mogelijk om per post hun stem uit te brengen.

1 gedachte over “Fractie SGP-ChristenUnie wil gevolgen corona weten voor organisatie verkiezingen”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld