Flinke oogst voor zwemselectie Door Water Fit

SLIEDRECHT – Voor de zwemselectie van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) stond zaterdag 25 januari 2020 het tweede deel van het vriendschappelijke JUN-JEU-SEN-Circuit op het programma.

In bronbad De Lockhorst wist de zwemselectie van DWF flink huis te houden door maar liefst 24 persoonlijke records (PR’s) te verbeteren en tevens 22 medailles in de wacht te slepen. 

Sharon Voorsluijs was een van de zwemmers die liet zien goed in vorm te zijn. Zij wist tijdens de 200 meter wisselslag allereerst al haar tussentijd op de 50 meter vlinderslag met ruim 4 seconden te verbeteren. Daarna wist zij dit door te trekken in de rest van haar race wat uiteindelijk resulteerde in een verbetering van 12 seconden op haar 200 meter tijd. Daarnaast wist zij ook op de 50 meter schoolslag haar oude tijd te verbeteren.

Seconden beter
Naast Sharon waren er een aantal zwemmers die 2 PR’s wisten te verbeteren. Amy Ambachtsheer koos voor een zware wedstrijd. Zij zwom zowel de 200 meter wisselslag als de 100 meter vlinderslag en niet zonder resultaat. Op de 100 meter vlinderslag wist Amy maar liefst 19 seconden van haar oude PR af te zwemmen, wat ook nog eens goed bleek voor een 3e plaats. Daarnaast wist zij ook een nieuw PR te behalen op de 200 meter wisselslag. Sofie van Vliet wist tevens 2 PR’s te behalen op zowel de 50 meter vrije slag als de 50 meter schoolslag wist zij een mooie PR te behalen. Thijs Militie wist ook uit te halen op 1 van zijn afstanden. Op de 100 meter wisselslag wist hij zijn oude PR met ruim 5 seconden te verbeteren. Daarnaast wist hij ook een PR te behalen op de 50 meter schoolslag.

Oude PR verbeterd
Bob Hogendoorn bleek ook nog niet aan zijn limiet te zitten. Op zowel de 100 meter vrije slag als de 200 meter wisselslag wist hij een PR te behalen en als 1e aan te tikken. Ook zusje Puck wist 2 PR’s en 2 medailles te behalen. Op de 50 meter vrije slag (1e) en de 50 meter schoolslag (2e) wist zij haar oude PR te verbeteren. Alsof dat nog niet genoeg was voor de familie Hogendoorn, wist ook zusje Kim 2 medailles te veroveren. Zij werd 2e op de 50 meter schoolslag en 3e op de 100 meter rugslag.

Prijzen
Ook voor Lisa Nederveen, Joëlle Paans en Delvin Oosterbaan waren er 2 PR’s. Daarnaast waren hun tijden ook goed voor verschillende medailles. Lisa 2x 3e (400 meter vrije slag en 50 meter vrije slag), Joelle 2e op de 50 meter vrije slag en 3e op de 50 meter schoolslag en voor Delvin was er brons op de 50 meter rugslag. Er was 1 PR voor Vera van Houwelingen, Jan Willem Nederveen, Liz Bijkerk en Kenji Bor. Er waren nog medailles voor Vera van Houwelingen (2e), Jan Willem Nederveen (3e), Jelle van Tuijl (1e en 2x 2e), Tabitha Lagendijk (2e), John van Heteren (2e), Jan Paul Mosterdijk (3e) en Sanne Nederveen (1e). De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF is op zaterdag 1 februari 2020. In Alblasserdam zal dan het derde deel van de Regio West Competitie worden gezwommen. Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld