Extra locaties Overheidsbreed loket in Drechtsteden

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Vanaf maandag 2 juni 2025 kunnen inwoners van de Drechtsteden terecht bij vijf nieuwe overheidsbrede loketten. Sinds januari van dit jaar is er een loket op het SamenWerkplein in Dordrecht. Maandag begint o.a. een loket in Sliedrecht. Het loket maakt deel uit van een proef om de toegankelijkheid van het loket te vergroten.

Locatie is Het Bonkelaarhuis aan Bonkelaarplein 7. Maandag- en woensdagochtend 09.00 – 13.00 uur/donderdagmiddag: 13.00 – 17.00 uur. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Bij het overheidsbrede loket kunnen inwoners vragen stellen aan de hierbij aangesloten overheidsorganisaties. Een medewerker van het loket kan via een directe verbinding met alle organisaties de vraag beantwoorden. De aangesloten overheidsorganisaties zijn het CAK, CJIB, DUO, IND, Toeslagen, SvB, Belastingdienst en UWV.

Proeftuin
Het overheidsbreed loket is één van de praktijkinitiatieven binnen het Programma Inrichten overheidsbrede loketten. Uitvoeringsorganisaties, gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken werken binnen dit programma samen aan de inrichting van overheidsbrede loketten. Het programma onderzoekt en beproeft hoe mensen die problemen ervaren bij het regelen van zaken met meerdere overheidsorganisaties, snel en goed geholpen kunnen worden. Chris van Benschop, voorzitter GR Sociaal, legt uit waarom de proeftuin in de Drechtsteden belangrijk is: “Met het overheidsbrede loket op het SamenWerkplein brengen we overheidsorganisaties dichterbij onze inwoners. Nu gaan we nog een stap verder. Door op verschillende plekken binnen de Drechtstedengemeenten een overheidsbreed loket te openen kan een inwoner in zijn of haar gemeente hulp krijgen bij vragen aan de overheid. Zo werken we aan een toegankelijke overheid voor iedereen.”

Afstand verkleinen
Het doel van de proeftuin is om te testen of extra locaties leiden tot een groter bereik van het overheidsbrede loket. Het overheidsbrede loket is bedoeld om dienstverlening van overheidsorganisaties toegankelijker te maken en dichter bij de inwoner te organiseren. Door meerdere lokale loketten te openen wordt de afstand tot de inwoners verder verkleind. Daarnaast zijn er op de verschillende locaties ook andere lokale dienstverleners fysiek aanwezig, wat mogelijk bijdraagt aan een groter bereik. De samenstelling van de aanwezige partners op de diverse locaties verschilt van elkaar, waardoor beter inzicht ontstaat in welke locatie en samenstelling van partners bijdragen aan goed bereik. Hier staat meer informatie over het programma van Inrichten Overheidsbrede Loketten staat op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld