Expositie archeologische opgravingen bij Baanhoek

SLIEDRECHT – Het Sliedrechts Museum aan Kerkbuurt 99 – 101 in samenwerking met de archeologievereniging een bijzondere expositie wijden aan deze vondsten. De expositie is te zien van 26 november 2022 t/m 28 januari 2023. Er wordt een beeld geschetst van de tijd van de opgravingen.

Tot op heden is hier niet eerder een locatie uit deze tijdsperiode ontdekt. Een unieke vondst dus. (Afbeelding via Sliedrechts Museum)

In de zomer van 2021 deden drie Sliedrechtse jongens een bijzondere ontdekking met hun metaaldetector. De Nederlandse Archeologievereniging afdeling Lek- en Merwestreek is op de hoogte gebracht en heeft vervolgens samen met de jongens de plek verder onderzocht. Daarbij is een veelvoud aan archeologische vondsten tevoorschijn gekomen. Geconcludeerd werd dat er een inheemse nederzetting uit het begin van onze jaartelling op deze locatie gevestigd was.

Sieraden maken
Altijd al eens willen weten hoe Romeinse sieraden (fibula’s) werden gemaakt? Zaterdag 17 december 2022 en zaterdag 14 januari 2023 kun je in het Sliedrechts Museum zelf aan de slag. Op deze dagen leer je ook hoe een Romaanse boog werd geconstrueerd en waarom die zo sterk is; kan je je naam in Romeinse letters en je geboortedatum in Romeinse cijfers schrijven en kan je het molenspel spelen. Kortom: voldoende te beleven in het museum. Daarnaast worden nog diverse andere activiteiten georganiseerd. Houd de berichtgeving hierover via online krant Sliedrecht24 in de gaten.

1 gedachte over “Expositie archeologische opgravingen bij Baanhoek”

  1. Dat is nog eens nieuws, al is het oud toch mooi nieuws hoe Sliedrecht er ooit heeft uitgezien !

Plaats een reactie

*=Verplicht veld