Japans restaurant Oishi Fusion

Enorme belangstelling bij inloopavond Baanhoek-Oost / Molendijk-West

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Gemeente Sliedrecht organiseerde maandagavond 13 mei 2019 een inloopbijeenkomst om bewoners van Molendijk-West en Baanhoek-Oost te informeren over de komende herinrichting. Veel bewoners waren naar het Baggermuseum aan de Molendijk gekomen om de langwerpige tekeningen op tafels en staande displays te bekijken.
 
Op de foto in het midden bij de wijsvinger wethouder  Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte en Verkeer. Hij was aanwezig om waar nodig toelichting te geven en uiteraard om eventuele op- en aanmerkingen van bewoners aan te horen. Verschillende gemeenteraadsleden onder wie van PRO Sliedrecht, SGP-ChristenUnie en CDA waren er om hun licht op te steken. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Concept-tijdplanning
Medewerkers van gemeente Sliedrecht waren aanwezig om toelichting over het voorlopige ontwerp te geven. De herinrichting vindt in zes fasen plaats. Dit om de bereikbaarheid en bedrijfsvoering zo goed mogelijk te waarborgen. Infra-onderneming Van Vulpen toonde in samenwerking met waterbedrijf Oasen en netbeheerder Stedin een interessant schema met de concept-tijdplanning van de werkzaamheden per fase. Volgens de planning beginnen de werkzaamheden begin juni 2019 en totale oplevering is voorzien omstreeks eind 2020.     
Tekst gaat verder onder tweet.

Drempels en bloembakken
Het oude asfalt wordt vervangen door roze-rood asfalt. Op het voor vrachtverkeer toegankelijke traject Molendijk-West wordt een aantal snelheidsbeperkende drempels aangelegd. Op het traject Baanhoek-Oost – dat niet vrachtverkeertoegankelijk is – zijn enkele vierkante bloembakken voorzien. Deze zijn kleiner dan de eerder toegepaste bakken bij Kerkbuurt-West. Bewoners zijn in de gelegenheid gesteld om hun op- en/of aanmerkingen op een reactieformulier kenbaar te maken. Deze worden door gemeente Sliedrecht beoordeeld en mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerp.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld