Engelenproject toont creatieve kracht van leden Hervormde Gemeente

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Grote Kerk aan de Kerkbuurt is vrijdag 24 november 2023 een thema-avond gehouden over ‘engelen’. Ruim twintig leden van de Hervormde Gemeente zijn in de afgelopen maanden creatief bezig geweest met het thema. Zij maakten ieder op hun eigen wijze een verbeelding van engelen. Over ieder kunstwerk werd een toelichting gegeven. Het was een gevarieerde tentoonstelling, die door de vele bezoekers werd gewaardeerd.

Voor aanvang en na afloop van de presentatie konden de bezoekers de kunstwerken van dichtbij bekijken. Daarbij kregen zij naar wens ook uitleg over de totstandkoming en de gedachte achter het kunstwerk. Het onderwerp ‘engelen’ spreekt – zeker in aanloop naar de Kerstdagen – veel mensen aan. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het project startte in mei 2023 waar de groep deelnemers zich onder leiding van predikant Gert Mink verdiepte in het thema ‘engelen’. Vragen als: Wat vinden we over engelen in de Bijbel?, Hoe zien ze eruit?, Wat is hun rol? kwamen hierbij aan de orde. In de maanden daarna ging ieder aan de slag met zijn of haar eigen werk. Op heel uiteenlopende manieren is hieraan vorm gegeven: schilderen, naaldvilten, knippen, houtbewerken en meer.

Tekst gaat verder onder foto

De presentatie tijdens de bijeenkomst werd verzorgd door predikant Gert Mink. Hij gaf bij de meeste kunstwerken een toelichting. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Samenzang
Ook een aantal kunstenaars zelf vertelden over hun creatie. Tijdens de presentatie werd in samenzang een aantal liederen gezongen waarin engelen voorkomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld