Emeritus predikant Maarten Cornelis Tanis (95) overleden

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Ds. Maarten Cornelis Tanis (95) is donderdagmiddag 9 mei 2024 overleden. Hij was dertig jaar verbonden aan de christelijke gereformeerde kerk Beth-El aan de Kerkbuurt. Sinds 1999 met emeritaat.

De emeritus predikant Maarten Cornelis Tanis (30 januari 1929) werd geboren in Rotterdam-Delfshaven. Op jonge leeftijd, hij was net 17, begon hij een theologie-opleiding in Apeldoorn. Hij wilde predikant worden. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

 

6 gedachten over “Emeritus predikant Maarten Cornelis Tanis (95) overleden”

 1. Geen allemansvriend, typeert hij zichzelf terecht.
  Wat had het mooi geweest,als hij gezegd had: ik ben een vriend, ik ben een metgezel,van ALLEN ,die Uw naam ootmoedig vrezen……..

 2. Gecondoleerd en veel sterkte voor de familie ,leeft zijn vrouw nog ? Mijn excuus dat ik dat niet weet …. Kinderen , kleinkinderen,achterkleinkinderen . Ik heb goede herinneringen aan dominee Tanis .
  Aan de Rivierdijk ..en later aan de Goeman Borgesius straat.
  Het is trouwens ;” Op Urk ” en niet ” in Urk” ….Even terzijde .

 3. Hij is in de Hemel opgenomen in de Triomferende Kerk! Een bidder minder oo aarde ,maar een lovende meer in de Hemel 🙏🏻 Gecondoleerd en veel sterkte, kracht en Gods onmisbare Zegen toegewenst in deze periode van rouw en gemis voor de familie.

 4. Op hemelvaartsdag (de kroning van de Koning) is Zijn knecht en Zijn kind gekroond. 2 Tim 4:7 is voor hem werkelijkheid geworden.
  Dominee Tanis mocht voor velen en onze Beth-El gemeente tot rijke zegen Zijn. De Heere gedenke de familie Tanis en ons als gemeente in dit verlies.
  Paul-Jan

 5. Op hemelvaartsdag (de kroning van de Koning) mocht Zijn knecht en kind de eerkroon ontvangen!
  Ds Tanis mocht tot rijke zegen geweest zijn voor de Beth-El gemeente van Sliedrecht. 2 Tim 4:7 is voor hem waarheid gebleken. Sterke de Heere de familie Tanis in dit verdriet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld