Eindelijk doorbraak Burgemeester Winklerplein: bouwplannen opgepakt

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht, Windroos Bouwgroep en apotheker Van Bakel hebben een akkoord bereikt over de bouw van een gezondheidscentrum en appartementen bij het Burgemeester Winklerplein. Afgelopen maanden hebben de wethouders Hans Tanis (SGP-ChristenUnie) en Ben van der Plas (PvdA) intensief met alle partijen gesproken. Die gesprekken zijn volgens de gemeente succesvol afgerond. De uitvoering van de plannen beginnen dit jaar.

Het Burgemeester Winklerplein gezien vanuit de lucht. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Een belangrijk onderdeel van de afspraken is de bouw van een nieuw gezondheidscentrum aan de kant van de Rembrandtlaan. Het pand dat daar nu nog staat met een stomerij en appartementen wordt gesloopt. Het gezondheidscentrum, krijgt dezelfde omvang als het huidige pand. Het wordt opgezet door apotheker Van Bakel, die nu nog aan de andere kant van het Burgemeester Winklerplein is gevestigd. In het gezondheidscentrum komen onder meer een apotheek, huisartsenpraktijken en een behandelcentrum waar eenvoudige ingrepen kunnen worden verricht. Ook is het de bedoeling dat mensen er terecht kunnen voor laboratoriumonderzoek, longfunctiebepaling en echografie.

Wens
De bouw van een nieuw gezondheidscentrum is een belangrijke wens van de gemeente Sliedrecht. Door verschillende diensten onder één dak samen te brengen komt er een voorziening die voldoet aan de eisen van de toekomst. “En dat is goed nieuws voor alle inwoners van Sliedrecht”, zegt wethouder Hans Tanis: “Hier gaat iedereen in ons dorp profijt van hebben. Zoveel diensten bij elkaar in één centrum is pure winst voor ons dorp”. Verder is afgesproken dat de appartementen op de kruising van de Jacob Catsstraat en het Burgemeester Winklerplein in 2019 volledig worden gerenoveerd.

Appartementen
De huidige apotheek en de achterliggende woningen van Tablis Wonen, op de kruising van het Burgemeester Winklerplein en de Professor Lorentzlaan, worden gesloopt. Op die plek komt nieuwbouw met op de begane grond commerciële ruimte, onder meer voor detailhandel en horeca. Daarboven komen 42 appartementen. Aan de westkant komen vijf woonlagen, aan de oostkant zijn drie woonlagen voorzien.

Uitwerken plannen
Wethouder Hans Tanis is blij dat er een doorbraak is bereikt: “De uitvoering van de plannen met het Burgemeester Winklerplein was een van de belangrijkste speerpunten van dit college. We hebben intensief met alle partijen gesproken. Ik ben blij en trots dat er een doorbraak is bereikt.” De gemeente Sliedrecht gaat de komende periode samen met De Windroos de plannen verder uitwerken. Ook is afgesproken dat de Ondernemersvereniging Burgemeester Winklerplein op onderdelen wordt betrokken bij de verdere herontwikkeling van het plein.

6 gedachten over “Eindelijk doorbraak Burgemeester Winklerplein: bouwplannen opgepakt”

 1. 1000 vierkante meter voor 1 miljoen in het centrum voor 42 appartementen
  in het Centrum vlakbij de markt en winkels
  De grond is de halve waarde van een woning
  Ook parkeer gelegen op die grond woningen zij in een hand goed mogelijk !

 2. Vraag me af wanneer de omwonenden ingelicht gaan worden.
  Volgens mij is dit een verandering in de plannen, die er eerst lagen.

 3. Ik ben heel benieuwd naar de inrichting van het eigenlijke plein.
  M.n. de parkeervoorzieningen en toegang tot deze voorzieningen.

 4. Is er al bekend, wat er met de stomerij gaat gebeuren?
  De eigenaar verkeert al jaren in onzekerheid volgens zijn zeggen

 5. Het heeft lang geduurd, maar nu lijkt het erop dat er schot komt in de vernieuwing van het Winklerplein.
  Gevoelsmatig denk ik, dat er nog heel veel water door de Merwede zal vloeien, voor de eerste steen wordt gelegd.
  Toch goed, dat er nu plannen liggen, om door te pakken.
  Succes belanghebbenden!!!!!

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld