EHBO begint bij voldoende aanmeldingen in september met nieuwe cursus

SLIEDRECHT – Het halen van een EHBO-diploma doe je niet alleen voor jezelf, maar juist voor de ander. Het bieden van hulp bij een ongeluk kondigt zich altijd onverwacht aan. EHBO Sliedrecht begint in september 2023 met een nieuwe cursus, die altijd wordt gegeven door ervaren instructeurs en LOTUS-mensen. Aanmelden kan vanaf nu.

Wie de cursus volgt, weet hoe te handelen. Je leert bijvoorbeeld om een bewusteloos slachtoffer met ademhaling in de stabiele zijligging te brengen. Na je examen kan je doorstromen naar de buitenploeg als je dat wilt, die bijvoorbeeld bij evenementen te zien is. 

Je leert alles over onder meer reanimatie, eerste hulp bij drank en drugs en hulp aan Kinderen. EHBO Sliedrecht een compleet pakket te bieden.

Aanwezig
Per jaar zijn er tientallen verzoeken voor aanwezigheid bij evenementen. De aanvraag wordt elk jaar meer, omdat de Veiligheidsregio ZHZ en verzekeringsmaatschappijen aanwezigheid verplicht stellen bij evenementen van tachtig personen of meer. In Sliedrecht is de EHBO met vrijwilligers bijvoorbeeld aanwezig bij de Avondvierdaagse, KNOTS of evenementen op winkelpromenade Kerkbuurt. Ook bedrijven doen een beroep op EHBO Sliedrecht, bijvoorbeeld als ze een open dag organiseren. Al een EHBO-diploma? En wil je meedoen? Mail dan naar posten@ehbosliedrecht.nl 

Aanmelden
Wie interesse heeft om een opleiding te volgen, kan zich nu aanmelden. De cursus bestaat uit achttien lessen. De lessen worden gegeven op het Griendencollege in de Prof. Kamerling Onneslaan 109 en zijn dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur. Deelname kost € 190,– p.p. Doe dat per e-mail: secretariaat@ehbosliedrecht.nl

3 gedachten over “EHBO begint bij voldoende aanmeldingen in september met nieuwe cursus”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld