Eerste v.v. Sliedrecht wint doelpuntrijk bekerduel bij TSC

door Joop Hartog
OOSTERHOUT/SLIEDRECHT – In de tweede voetbalwedstrijd van de voorrondes van het districtsbeker toernooi heeft Sliedrecht zaterdag 7 september 2019 in Oosterhout tegen zondag tweedeklasser TSC een ruime 3-7 overwinning behaald.

Speler van v.v. Sliedrecht Danny van Laarhoven (rechts) scoort zijn tweede doelpunt. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Met een gelegenheidsopstelling vanwege afwezige en geblesseerde spelers besliste Sliedrecht eigenlijk in de eerste helft al de wedstrijd. Na twee minuten scoorde Jordy de Jong, die zijn draai weer gevonden lijkt te hebben in de hoofdmacht, het eerste doelpunt uit de rebound van een corner (0-1). Een juweel van een afstandsschot (ca. 30 mtr.) in de bovenhoek van Marciano Simonis betekende na 12 minuten al 0-2 en binnen 20 minuten zorgde Danny van Laarhoven voor 0-3 op goed aangeven van Jordy de Jong. Sliedrecht was superieur en kwam geen moment echt in moeilijkheden, daarvoor was het aanvalsspel van TSC in die fase te pover.

Knotsgekke periode
Na de kantwissel ontstond er een knotsgekke periode, waarbij in 7 minuten vijf keer werd gescoord. Eerst zorgde Jeroen Muilwijk voor 0-4, waarna de gastheren binnen luttele momenten twee maal tegen scoorden (2-4). Vervolgens antwoordde Sliedrecht middels een geplaatst schot van Marciano Simonis (2-5) en lukte het TSC om weer terug te komen tot 3-5.

Geplaatst voor volgende ronde
Hoogste tijd dus om te wisselen. Anthony Fortes Furtado verving Jordy de Jong en Sliedrecht herpakte zich. Danny van Laarhoven bezorgde Sliedrecht de 3-6 op aangeven van Van Harlingen en het slotakkoord kwam van Anthony Fortes (3-7). Een goed resultaat, waardoor Sliedrecht mede door de winst van vorige week al geplaatst is voor de volgende bekerronde. Zaterdag 14 september 2019 speelt Sliedrecht de laatste poulewedstrijd voor de beker thuis tegen Sleeuwijk, aftrap 14.30 uur.