Eerste unit nieuw moestuinhuis op z’n plaats gezet

SLIEDRECHT – Op de Sociale Moestuin aan Lijsterweg 70 is dinsdagmorgen 9 maart 2021 een eerste unit van het nieuwe moestuinhuis geplaatst. Dat gebeurde in het bijzijn van wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Sociaal, Zorg en Welzijn.

Twee keer eerder was de plaatsing uitgesteld, maar deze derde keer was scheepsrecht. Officieel werd er een lintje geknipt. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Voor de sociale moestuin gaat hiermee een nieuwe fase in. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Voorzitter Mirjam Lankreijer ging in een korte speech in op de nieuwbouw. “Drie jaar geleden wilden we een nieuwe uitbouw aan ons voormalige pandje. De kringloop wilde sponsoren. Een bestuurder van de kringloop achtte het gebouw daar te slecht voor. En stelde voor een nieuw gebouw te sponsoren via Wagenbouw Sliedrecht. Toen dreigde participatie stop in het sociale domein. Kringloop deed terecht de plannen in de vriezer. Wagenbouw ging failliet en nieuwbouw zou stuk duurder worden. En nu zijn we aan het bouwen. Drie keer ging de uitnodiging de deur uit. Eerste keer vorst uitstel en de tweede keer uitstel in verband met te zwaar verkeer over het boerenpad. En nu zijn we aan het bouwen”, aldus Lankreijer.

Steun
De vrijwillgiers van de Kringloop Sliedrecht spaarden ruim drie jaar voor het gebouw van de Sociale Moestuin. “Echt…, hoe super is dat! De firma Snel deed er nog een schepje bij met sponsoring van deuren en ramen. De gemeente hielp meedenken hoe een en ander te realiseren en toonde zich een steun en toeverlaat. De vrijwilligers hebben kei hard gewerkt om het oude huis samen met Jan Meerkerk af te breken en Vimotec kwam nog helpen met de tegels weghalen. En nu is het zo ver. En dan ook weer verder in drie delen. Eerst het gebouw plaatsen. De gesponsorde dixies weg en een vast toilet er in en elektriciteit met de kabel van Cablepartners aansluiten. Dan inrichten binnen met behulp van geld van het VSB Fonds en buiten met behulp van De Groot & Schagen. En dan alle mensen uit de buurt een fijne plek geven om aan te waaien en te komen buurten. Wij gaan er voor! Iedereen bedankt voor alle steun en hulp. We hadden dit niet zonder alle goodwill kunnen realiseren.”

1 gedachte over “Eerste unit nieuw moestuinhuis op z’n plaats gezet”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld