Japans restaurant Oishi Fusion

Eerste paal voor transportbedrijf Van Andel en verlichtingsspecialist Rietveld

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Aan de Lelystraat op het industrieterrein Nijverwaard is vrijdag 6 maart 2020 kort na het middaguur de ceremoniële eerste paal geslagen voor het nieuwe distributiecentrum en de lampenwinkel van respectievelijk transportbedrijf A. van Andel & Zonen B.V. en verlichtingsspecialist Rietveld Licht & Wonen. De eerste paal werd geslagen door de beide directeuren Kor van Andel en Gert Rietveld.

Na een intensieve voorbereidingsperiode was het zover. Temidden van familie en personeelsleden beklommen directeuren Kor van Andel en Gert Rietveld de heistelling om de start van de nieuwbouw ‘in de grond te stampen’. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Na een langdurig traject met problemen rond PFAS, GenX en onderzoeken naar asbest en 40 jaar geleden gedempte sloten wordt eindelijk invulling gegeven aan het voormalige ‘Leef!terrein’.

Nóg intensievere samenwerking
Op de omvangrijke kavel van zo’n 20.000 m2 komt een nieuw distributiecentrum van Van Andel met een kantoor, afdeling expeditie en een gigantisch warehouse. Rietveld bouwt langs de A15 een enorme showroom, zodanig groot dat het zich de grootste lampenwinkel ter wereld mag noemen. Transportbedrijf Van Andel verzorgt reeds jaren de complete logistiek voor Rietveld. Met de ‘gezamenlijke’ nieuwbouw wordt dit nog verder geïntensiveerd. De huidige locatie van Van Andel in Hardinxveld-Giessendam bood geen mogelijkheid tot verdere uitbreiding. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Veel aanvullende palen
Op het huidige bouwterrein – waar aanvankelijk Lifestylecenter  Leef! zou worden gevestigd – zitten sinds 2006 al vele honderden heipalen in de grond. Het huidige project vergt nog een aanvulling met 425 betonnen funderingspalen. Onder de vloer van de opslagruimte worden 3.500 (!) Mini Vibropalen geslagen. Voor de hoge palletstellingen is dit absoluut een eerste vereiste. De bouwwerkzaamheden – die door Rietveld Ontwikkeling uit Papendrecht worden begeleid – duren tot eind 2020. De oplevering van Rietveld – de grootste lampenwinkel ter wereld – duurt een aantal maanden langer. Het opbouwen van het interieur is een megaklus, die naar verwachting tot september 2021 gaat duren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld