Eerste korfbalteam Merwede/Multiplaat verslaat ook KOAG

KRIMPEN AAN DE IJSSEL / SLIEDRECHT – Op een grauw, grijze herfstdag in Krimpen aan de IJssel stond zaterdag 12 oktober 2019 een wedstrijd op het programma tussen twee van de drie koplopers. Samen met KCR stonden KOAG en Merwede/Multiplaat tot dat moment bovenaan de ranglijst. De verliezer zou dus zware averij oplopen in deze sterke competitie. Na een meeslepend gevecht trok Merwede/Multiplaat aan het langste eind: 17-20.

Merwede/Multiplaat kon voldaan terugkeren richting Sliedrecht met twee belangrijke punten in de tas. (Foto Bernadette Struijk / Merwede/Multiplaat)

Alsof het weer ervoor bedoeld was, begon de thuisploeg stormachtig. Merwede/Multiplaat speelde goede aanvallen maar kon in de beginfase minder makkelijk de korf vinden. Dit resulteerde in een 4-2 voorsprong voor KOAG binnen vijf minuten. Daarna was het Merwede/Multiplaat dat het momentum van de wedstrijd overnam en gestaag de voorsprong pakte. Zo stond er 5 minuten voor rust een 8-10 score op het bord. KOAG zette een eindspurt in naar de rust toe en wist van grote afstand een aantal loepzuiver schoten af te ronden. Daarmee draaide ze het scorebeeld volledig om en gingen de ploegen bij een 13-10 voorsprong voor de thuisploeg de kleedkamers in.

Gestaag dichterbij
Na de rust was het eerste doelpunt weer voor de thuisploeg waarmee zij een riante 14-10 voorsprong namen. Maar Merwede/Multiplaat was sterk uit de kleedkamer gekomen en had eigenlijk vanaf de start van de tweede helft alles onder controle ondanks de achterstand. Verdedigend werd er minder fouten gemaakt waardoor de aanvallen van KOAG goed onschadelijk gemaakt konden worden. Gestaag kroop de ploeg dichterbij. Bij 15-15 waren de ploegen weer in evenwicht. Daarna ging Merwede/Multiplaat eroverheen en nam een 16-20 voorsprong. Het slotakkoord was voor KOAG met een afstandsschot waarmee zij de eindstand bepaalde om 17-20. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen medekoploper KCR op het programma. Een wedstrijd waar de thuisploeg weer alle steun bij kan gebruiken. De start is om 15.30 uur aan de Thorbeckelaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld