Eerste korfbalteam Merwede/Multiplaat verliest van Vitesse

BARENDRECHT / SLIEDRECHT – Na de gewonnen wedstrijd tegen RWA afgelopen week, wilde Merwede/Multiplaat 1 zaterdag 23 oktober 2021 de positieve lijn doorzetten. Deze keer speelde de selectie van korfbalvereniging Merwede/Multiplaat uit bij Vitesse uit Barendrecht. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 20 – 17.

Twan van de Wetering verdedigt hier tegen Vitesse (Foto Bernadette Struijk)

Na een stroef begin wist de ploeg van Raymond Mollet al snel weer aan te haken bij Vitesse. Helaas lukte het de ploeg van Mollet niet om de punten mee te nemen naar Sliedrecht. Eindstand 20 – 17.

Spel
Merwede/Multiplaat begon de wedstrijd stroef. Vitesse profiteerde van enkele slordigheden van de rood-witten en zo kwam de thuisploeg al snel op een 5-2 voorsprong. De ploeg van Mollet liet zich daar niet door beïnvloeden en bracht de stand terug naar 7-5. Maar elke keer als Merwede/Multiplaat het verschil op het scorebord verkleinde tot 2, had Vitesse daar weer een antwoord op. Vlak voor rust werd Steven Bakker ingebracht. Hij scoorde direct van afstand en zweepte de ploeg van Merwede/Multiplaat op. Uiteindelijk bracht Twan van de Wetering met een korte kans de ruststand van 13 -10 op het scorebord.

Doorzettingsvermogen
Merwede/Multiplaat begon de tweede helft waar het geëindigd was en bracht het verschil weer terug naar twee doelpunten. Daarna kregen de rood-witten een korte periode de bal niet meer door de mand, terwijl Vitesse haar voorsprong vergrootte door twee vrije ballen te verzilveren. Ondanks dat het verschil opnieuw groter werd, bleven de Merwedianen werken om bij te blijven. Merwede/Multiplaat beloonde zichzelf voor het doorzettingsvermogen, want met nog tien minuten te gaan werd de stand weer verkleind door Jeffrey van Son, Twan van de Wetering en Fleur Janmaat. Verdedigend bleef Merwede/Multiplaat druk uitvoeren op Vitesse en bracht Steven Bakker 4 minuten voor tijd de stand terug tot 1 doelpunt verschil. Helaas bleek dit het laatste wapenfeit van de Sliedrechters en lukte het Merwede/Multiplaat niet om de stand gelijk te trekken.  Op naar volgende week waar de selectie het veldseizoen wil afsluiten met 4 punten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld