Eerste in reeks van drie kunstexposities van start in Sliedrechts Museum

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het is inmiddels een bekend fenomeen van het Sliedrechts Museum, het vertonen van kunst. Komende tijd zijn er drie kunstexposities. Zaterdagmiddag 4 mei 2024 ging in het museum aan de Kerkbuurt de eerste expositie van start. Er zijn verschillende werken te zien van de kunstschilders Sita de Kam, Adri Stam en Ton Vermeulen. Door de variëteit en kwaliteit is een bezoek zeker de moeite waard.

Alle kunstwerken worden goed uitgelicht. De regie en samenstelling van de expositie is verzorgd door Bert Gort, Johan Lavooi en Gijs van Harskamp (op de foto tweede van rechts), hier in gesprek met beeldend kunstenaar Sita de Kam (uiterst links).  (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Over het selecteren en combineren van de werken is ook deze keer weer goed nagedacht.

Tekst gaat verder onder foto.

Kunstenaar
De tientallen bezoekers en familieleden van de kunstenaars werden welkom geheten door voorzitter Joost Verhoef. Bestuurslid activiteiten Bert Gort introduceerde daarna de kunstenaars. Sita de Kam toont ‘escapisme-creaties’ van papier, monoprint en linodruk. Adri Stam toont een flink aantal Biesboschschilderijen op A4 formaat. Door zijn nauwkeurige fijnschilderkunst lijken zijn werken op foto’s. Van Ton Vermeulen – die al zo’n dertig jaar schildert – wordt er een aantal bijzonder kleurrijke abstracte schilderijen getoond. In het museum kan een video van zeven minuten over de drie exposanten worden bekeken. De expositie duurt nog tot en met zaterdag 22 juni 2024.

2 gedachten over “Eerste in reeks van drie kunstexposities van start in Sliedrechts Museum”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld