Eerste deel voorbereiding v.v. Sliedrecht afgesloten

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – De eerste thuiswedstrijd in de oefenserie van de voetbalvereniging Sliedrecht heeft zaterdag 11 juli 2020 een 4-1 overwinning opgeleverd tegen de zondag eersteklasser Hillegersberg. Bij rust was al een 4-0 stand bereikt.

Akram Chentouf, speler van het seizoen 2019-2020, scoort 1-0. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Deze wedstrijd was qua voetbal wat moeilijker voor Sliedrecht dan donderdag 9 juli 2020 tegen ASWH, omdat Hillegersberg minder voetballende kwaliteiten heeft dan ASWH. Het is bekend dat Sliedrecht tegen hoger geplaatste teams, die proberen te voetballen, veel beter uit de verf komt dan tegen clubs die veel mensen achter de bal houden en zich beperken tot verdedigen.

Laten zien hoe het moet
Binnen het kwartier had middenvelder Akram Chentouf uit een moeilijke hoek de 1-0 al diagonaal binnengeschoten op een mooie dieptepass van Van Harlingen. Vanaf halverwege de 1e helft liet Luciano van Harlingen drie keer zien hoe het moet. Eerst verzilverde hij een prima dieptepass (2-0), daarna rondde hij een trekbal van Roy van ’t Hoog goed af (3-0) en vervolgens benutte hij een strafschop (4-0). Bij de toekenning van deze strafschop vlak voor de pauze, kwam nogal wat adrenaline vrij, waardoor twee spelers van Hillegersberg met rood konden vertrekken.

Kwaliteit niet ten goede
Na de pauze, kwam Hillegersberg met twee wisselspelers voor de voor rust weggestuurde zondaren en wisselde Sliedrecht ook acht spelers. Deze wissels zijn begrijpelijk, want iedereen wil spelen, maar het komt de kwaliteit van de wedstrijd nooit ten goede. Toen twintig minuten voor het einde, bij een nog ongewijzigde tussenstand Dennis Verhoef geblesseerd uitviel moest Sliedrecht verder met tien man hetgeen de gasten in staat stelde om vijf minuten voor tijd de eer te redden (4-1). Daarmee zit het eerste deel van het oefenprogramma er op en zal Sliedrecht na enkele weken vakantie de draad maandag 3 augustus 2020 weer oppikken en op zaterdag 8 augustus 2020 in Spakenburg aantreden tegen IJsselmeervogels, een topclub in het zaterdagvoetbal.