Nuttige oefenpartij bij ASWH voor Sliedrecht

HENDRIK-IDO-AMBACHT/SLIEDRECHT – Donderdagavond 9 juli 2020 is de A-selectie van de voetbalvereniging Sliedrecht begonnen aan een serie oefenwedstrijden voor het nieuwe seizoen 2020-2021. De tegenstanders zijn stuk voor stuk gerenommeerde clubs, zoals IJsselmeervogels, Ajax Amsterdam (am.), Heinenoord enz. De eerste tegenstander was het Ambachtse ASWH, uitkomend in de tweede divisie.

Zaterdag vervolgt Sliedrecht de oefencampagne in een thuiswedstrijd tegen zondag 1e klasser Hillegersberg, aanvang 14.00 uur. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

In het eerste kwart van de wedstrijd, waarbij beide teams met een mix van spelers aantraden, ontvouwde zich een leuke en felle pot voetbal, waarbij duidelijk te zien was dat de spelers weer snakten naar “echt” voetbal, de contactsport zoals die gespeeld behoort te worden. Sliedrecht weerde zich prima , met Sven v.d. Net (overgekomen van Papendrecht) als gangmaker op het middenveld en wist na 20 minuten via Danny van Laarhoven een verdiende 0-1 voorsprong te nemen. Het tweede kwart was een gelijk opgaande strijd waarin niet meer werd gescoord.

Hard afstandsschot
Na de pauze werden bij beide teams veel spelers gewisseld. Sliedrecht bracht negen nieuwe veldspelers in het veld. ASWH was in de tweede omgang wel wat sterker, maar het duurde tot de 65e minuut alvorens de gelijkmaker met een hard afstandsschot werd gescoord. Het restant van de wedstrijd bleef spannend met een iets beter ASWH, totdat in de 89e minuut alsnog de gastheren op 2-1 kwamen vanwege een klutsbal in het strafschopgebied. De onoplettendheid na de teleurstelling die volgde, leverde direct daarna nog de 3-1 op voor ASWH. Sliedrecht lijkt in de breedte sterker geworden en leverde een goede prestatie af, ondanks de vele nieuwe gezichten in het team.