Eerste aanwinst voor seizoen 2021 – 2022 bij volleybalvereniging Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT – Passer-loper Erik van der Schaaf maakt komend seizoen zijn opwachting bij Sliedrecht Sport Heren1. Dat maakt de volleybalvereniging donderdag 8 april 2021 bekend. Van der Schaaf komt over van Lycurgus Groningen, waarmee hij komend weekend aan de finales om het landskampioenschap begint. Beide spelverdelers van Sliedrecht, Niels Vermeulen en Rick van der Sluis, zijn in 2021-2022 wederom in het blauw-wit te bewonderen in De Basis.

Volleybalspeler Erik van der Schaaf in actie. (Archieffoto Pim Waslander)

“We zijn ongelofelijk blij en trots dat we Erik bij onze selectie mogen verwelkomen”, zegt trainer-coach Paul van der Ven, “Erik is een zeer ervaren passer-loper en passend één van de sterkste van Nederland. Daarnaast is hij een ongelofelijk handige aanvaller en een échte teamspeler. Een aanwinst!”

Orion en Lycurgus
De 27-jarige Van der Schaaf speelde drie seizoenen voor Amysoft Lycurgus, waarmee hij de Supercup (2018) en de beker (2020) won. Daarvoor stond de aanvaller twee seizoenen in Doetinchem onder contract bij Orion. Hij begon met volleyballen bij Smashing ’72 in Diemen en stroomde in het seizoen 2014-2015 door naar het eerste team van VV Zaanstad, nadat hij daar diverse jeugdselecties doorlopen had. Van der Schaaf: “Na drie mooie jaren in het hoge noorden is het tijd voor wat anders. Ik heb goede gesprekken gehad met Paul van der Ven en zie hem als een enthousiaste trainer-coach die alles uit zijn team weet te halen. Ook dit jaar heeft Sliedrecht in de Kampioenspoule maar weer eens laten zien hoe goed het kan volleyballen. Ik heb super veel zin om deel uit te maken van het andere blauw-witte team in de Eredivisie. Het zou geweldig zijn om na de zomer in een bomvolle sporthal De Basis te spelen en voor de top-3 te gaan strijden volgend jaar.” 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld