DWF tweede bij Doetsekom Bokaal

GIESSENBURG / SLIEDRECHT – Zwem- en polovereniging Door Water Fit (DWF) zwom zaterdag 22 juni 2024 de laatste wedstrijd van het seizoen in het buitenbad De Doetsekom. Dat is in een lang bad, 50m in plaats van 25m. DWF behaalde de tweede plaats in de Doetsekom Bokaal.

Er werden in totaal 21 persoonlijke records (PR) en zeven medailles behaald. Een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen. (Foto DWF)

De wedstrijd begon met de 4x100m vrije slag estafette dames. DWF had twee estafetteploegen. DWF 1 bestaande uit, Puck Hogendoorn, Vera van Houwelingen, Sharon Voorsluijs en Sanne Nederveen, finishte als vijfde. DWF 2 bestaande uit Myrthe de Lange, Chantal Voorsluijs, Javaeney Haksteen en Dena Ambachtsheer, finishte als zesde. Ook voor de heren was er de 4x100m vrije slag estafette bestaande uit, Jan-Paul Mosterdijk, John van Heteren, Nick Hogendoorn en Silas van Bekkum. De heren finishte als zesde. Nala van Renswoude was dit de eerste wedstrijd in buitenbad. Ze verscheen twee keer aan de start voor de 50m schoolslag en de 50m vrije slag. Ze zwom deze afstanden voor de eerste keer in lang bad en behaalde twee gouden medailles. Haar broer Milan van Renswoude zwom de 100m schoolslag en de 100m vrije slag. Op de schoolslag zwom hij een PR van vijf seconden en behaalde een zilveren medaille. De vrije slag zwom Milan voor het eerst in een lang bad. Hij liet zien snel te zwemmen en behaalde een gouden medaille.

Snel zwemmen
Myrthe de Lange en Sharon Voorsluijs waren goed in vorm. Beide dames zwommen een PR op de 100m vrije slag. Myrthe verbeterde haar tijd met één tiende van een seconde. Sharon verbeterde haar tijd met tien seconden, de grootste PR van deze wedstrijd. Myrthe kwam nog in actie op de 50m vlinderslag en zwom een PR van drie seconden. Sharon zwom haar tweede PR van vier seconden op de 100m schoolslag. Matthijs Biesheuvel en Guus van Wingerden lieten zien snel te zwemmen. Ze zwommen de 50m vrije slag en de 50m schoolslag. Matthijs zwom op beide afstanden een PR. Op de vrije slag verbeterde hij zijn tijd met acht seconden. De schoolslag verbeterde hij met een halve seconden. Guus zwom ook op beide afstanden een PR. Op de vrije slag verbeterde hij zijn tijd met tien seconden, de grootste PR van deze wedstrijd. De schoolslag verbeterde hij met twee seconden en behaalde een zilveren medaille. De heren Silas van Bekkum en Jan-Paul Mosterdijk zwommen snel op de 100m schoolslag. Silas zwom een PR van negenendertig honderdsten. Jan-Paul verbeterde zijn tijd met één seconden.

Medailleregen
De wedstrijd werd afgesloten met de 8x50m vrije slag estafette voor minioren bestaande uit, Roos van Wingerden, Sem van Hattem, Silke Lagendijk, Matthijs Biesheuvel, Alyssia Bor, Django Daems, Anne-Lotte de Vreede en Milan van Renswoude. De estafetteploeg wist een mooie voorsprong te maken en deze te behouden. Ze finishte als eerste met vijftien seconden voorsprong. Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Anne-Lotte de Vreede (2x 3e). Er zijn PR’s gezwommen door Alyssia Bor (1x), Django Daems (1x), Luuk van Hattem (1x), Puck Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (1x), Silke Lagendijk (1x), Marcus Mallegrom (1x), Thijs Militie (2x) en Anne-Lotte de Vreede (2x). Nu zijn er nog drie weken training en een seizoen afsluiting voor alle zwemmers van DWF. Na de zomervakantie begint het nieuwe wedstrijdseizoen weer voor de zwemmers. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld