Dutch Blues Award voor bijzondere prestatie United by Music; uitreiking oktober

SLIEDRECHT – De Dutch Blues Foundation (DBF) maakt zaterdag 6 juli 2024 bekend dat de Dutch Blues Award naar United by Music gaat. Daarmee geeft DBF waardering aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Blues in Nederland. De uitreiking van de award is zondagmiddag 6 oktober 2024 tijdens de Dutch Blues Challenge in TivoliVredenburg Utrecht plaatsvindt. 

In totaal worden acht awards uitgereikt. Eén gaat naar United by Music in de categorie Bijzondere Prestatie. United by Music krijgt de award, omdat zij muzikaal getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden voor publiek. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Door publiek optredens zorgt United by Music er volgens DBF voor dat mensen met een beperking zich via (blues)muziek verbonden voelen met elkaar en mee kunnen doen in het leven. United by Music is een stichting, opgezet in 2005 door Sliedrechter Joris van Wijngaarden en Candy Kane. Een groep enthousiaste vrijwilligers en blues muzikanten ondersteunen en repeteren met de muzikanten. United by Music is internationaal verbonden met stichtingen in Noorwegen, Roemenië en de Verenigde Staten. Al ruim 15 jaar wordt met meerdere bands zowel nationaal als internationaal opgetreden. Een bijzondere prestatie, die volgens de Dutch Blues Foundation een Award verdient. Afgelopen jaren zette de DBF daarmee een kleine 100-tal bands, muzikanten, personen en organisaties in de spotlights.

1 gedachte over “Dutch Blues Award voor bijzondere prestatie United by Music; uitreiking oktober”

  1. Wat mooi deze geweldige prestatie. Ik mag van dichtbij meemaken wat deze artiesten, met een beperking, in hun mars hebben. Ook veel bewondering voor de mensen die de artiesten met raad en daad bijstaan.
    Ik voel me vereerd, dat ik een heel klein radertje bij United by Music mag zijn, als vrijwilliger.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld