Duizenden financieel kwetsbare huishoudens in Sliedrecht

SLIEDRECHT – In Sliedrecht zou een potentiële doelgroep van 2.200 en 3.520 huishoudens te maken hebben met betalingsproblemen, zoals betalingsachterstanden. Dat bleek uit een presentatie van de gemeente Sliedrecht maandagavond 21 juni 2021 tijdens een beeldvormende vergadering. Aanleiding voor het onderwerp was een motie om uit de Enecogelden meer geld in een dorpsfonds of separaat fonds te storten en daarmee de financieel kwetsbare inwoners te helpen. 

Het gaat om incidenteel geld, dat niet structureel kan worden ingezet. En aangetekend, de gemeente mag niet aan inkomenspolitiek doen. 

Bij Het Bonkelaarhuis wordt een fonds gemist, waardoor ze snel kunnen schakelen en kleine schulden kunnen opkopen. Datzelfde is geopperd vanuit de Sociale Dienst Drechtsteden. Door de coronacrisis wordt een stijging van hulpvragen verwacht. Bij de Voedselbank Sliedrecht zijn er nu volgens de gemeente zo’n zeventig cliënten. Wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Financiën beloofde nogeens te kijken naar programma’s voor kinderen in het onderwijs. 

1 gedachte over “Duizenden financieel kwetsbare huishoudens in Sliedrecht”

  1. Triest dat er zoveel zijn in Sliedrecht. Maar de ham vraag is natuurlijk: Hoe komt dat??? Natuurlijk zijn er omstandigheden waar men zelf geen schild aan heeft. Maar er lopen i onze gemeente personen dagelijks rondjes in Sliedrecht. Kennelijk geen werk maar wel al bellend met de aller nieuwste GSM in hun handen. Als je een uitkering ontvsngt dan heb je ook diverse vrijstellingen en subsidies. Je zal de tering naar de nering moeten zetten en zelf initiatief nemen om werk te vinden. Er zijn helaas mensen die het prima vinden om van een uitkering te leven. De mensen die afgekeurd zijn door een bedrijfsongeval daar moet je goed voor zorgen maar niet voor de vaste uitkering trekkers en die graag de vrijstellingen en subsidies erbij opstrijken. Mensen die even in de financiële problemen zitten kan je helpen maar wel het geld wat ze krijgen moeten wel terug betalen wat mij betreft.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld