Drie vrouwen krijgen namens koning van familielid koninklijke onderscheiding

SLIEDRECHT – Burgemeester Jan de Vries (CDA) heeft maandag 26 april 2021 drie inwoners van Sliedrecht een koninklijke onderscheiding mogen opspelden. Deze eerste keer voor de burgemeester ging net even anders dan anders, omdat niet hijzelf, maar familieleden de onderscheiding uiteindelijk op de revers aanbrachten, vanwege de geldende corona-maatregelen. Ook het heffen van het glas bleef achterwege, maar de persoonlijke en kleinschalige ontmoetingen maakten het hele bijzondere bijeenkomsten.

(Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweets.

Alledrie deze bijzondere en betrokken dames werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke Onderscheidingen werden uitgereikt in partycentrum De Lockhorst. Om familie de gelegenheid te geven aanwezig te zijn, werden er drie aparte zeer kleinschalige bijeenkomsten gehouden.

Initiatief project
Willy De Jong-van Mourik zette zich jarenlang in als vrijwiligster voor de Hervormde Gemeente Sliedrecht. Naast dat ze zelf veel praktische hulp bood, is ze ook coördinator praktische hulpverlening. Ze is bestuurslid van de jongerenvereniging en mede-oprichter en bestuurslid van jeugdkoor Laudate Deum. Ze heeft bijzonder oog voor mensen die last hebben van de corona-periode. Zo nam ze het initiatief voor het Samen Eten Project, waarbij alleengaanden om de paar weken met elkaar kunnen eten.

Met paplepel ingegoten
Jennie Stam-Klijn is als 30 jaar bestuurslid van en vrijwilligster bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Alblasserwaard. Daarnaast is ze vrijwilliger bij de Hervormde kerk en bij de stichting ASVZ, afdeling Sliedrecht. Haar vrijwilligerswerk voor de voedselbank heeft ze onlangs opgegeven, omdat het fysiek te zwaar werd. Volgens haar kinderen is het sociaal-maatschappelijke hen met de paplepel ingegoten. ‘Vroeger bij ons thuis, wij wáren het Rode Kruis.’

Onafgebroken
Tine Nagelhout-Flagh zet zich al meer dan 25 jaar in voor de Wereldwinkel. Eerst als bestuurslid en vrijwilligster bij de wereldwinkel Bergambacht en na haar verhuizing voor de wereldwinkel in Sliedrecht. Ze werkt zelf in de winkel, maar ook is ze belast met in- en verkoop, nog naast haar bestuurlijke inzet voor de Stichting. Daarnaast is ze voorzitter van, en was ze daarnast 20 jaar penningmeester van Streekkoor Oefening en Uitspanning. Mevrouw Nagelhout zet zich al jaren onafgebroken in voor de stichtingen waaraan ze haar hart verpand heeft.

1 gedachte over “Drie vrouwen krijgen namens koning van familielid koninklijke onderscheiding”

  1. Dat zal nog niet vaak gebeurd zijn in Sliedrecht. 3 Dames en geen enkele man. Dames, van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding. Het is jullie van harte gegund en wees een beetje trots op jezelf. Want wat zullen we als gemeenschap zijn, zonder de inzet van vrijwilligers.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld