Drechsteden op Open Days in België

BRUSSEL / REGIO – Donderdag 15 oktober 2015 presenteert de maritieme topregio Drechtsteden zich tijdens de Open Days in BrusselBruss, hét jaarlijkse kennis- en netwerkevent van de Europese Unie met ruim 100 workshops en debatten.

In de workshop ‘Strenghten the innovation effi ciency by lasting collaboration between SMEs and enterprises’ maken de deelnemers kennis met de manier waarop ondernemers, kennisinstellingen en overheden in de Drechtsteden met enthousiasme en succes bouwen aan een ‘ecosysteem,’ waar samenwerkingen tot stand komen en technologische innovaties winst opleveren.

Samenwerking
Bovendien biedt een bezoek aan de OPEN DAYS de deelnemers volop gelegenheid tot een kennismaking met internationale spelers en de dynamiek van Brussel. Crossovers en de kracht van het MKB Technologische innovatie is gebaat bij onorthodoxe vormen van samenwerking. Daarom investeren bedrijven, kennisinstellingen en overheden binnen de Drechtsteden niet alleen in zichzelf, maar ook in elkaar.

Vernieuwing
Internationale bedrijven als IHC, Boskalis, Heerema en Fokker laten zien dat cross-overs tussen sectoren bijdragen aan de concurrentiepositie van hun eigen organisatie. Daarnaast ontstaat succesvolle vernieuwing door samenwerkingen tussen grote, gerenommeerde bedrijven enerzijds en wendbare en snel ontwikkelende spelers uit het midden- en kleinbedrijf anderzijds. Zo ontstaan innovatiekracht, economische groei en werkgelegenheid in onze regio Drechtsteden. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld