Dordrecht Academy breidt uit met voltijdvariant van Sociaal Werk in de Zorg

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Vanaf september 2024 kun je bij Dordrecht Academy ook kiezen voor de tweejarige hbo-opleiding (Associate degree) Sociaal Werk in de Zorg in voltijd. De voltijdvariant houdt in dat je twee dagen naar school gaat, twee dagen werkt of stage loopt bij een zorg- of welzijnsorganisaties en één dag thuisstudie. De opleiding worden via de Dordrecht Academy aangeboden door Christelijke Hogeschool Ede.

De nieuwe versie van de Associate degree is ontwikkeld voor mbo’ers en havisten die na hun opleiding willen doorleren, maar niet nog vier jaar de schoolbanken in willen. De combinatie van leren en werken biedt ook uitkomst voor mensen met een havo- of vwo-diploma die graag willen leren in de praktijk.

In de Associate degree Sociaal Werk in de Zorg leren studenten hoe ze samen met cliënten kunnen werken aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Daarbij is er veel aandacht voor multidisciplinaire samenwerking met andere zorg- en welzijnsprofessionals en het betrekken van vrijwilligers en mantelzorgers die om de cliënt heen staan.

Doorstuderen of werken
Een Associate degree is een opleiding die qua niveau tussen een mbo 4-opleiding en een hbo-bachelor in zit. De opleiding duurt twee jaar en studenten komen in aanmerking voor studiefinanciering en een ov-kaart. Na afronding van hun studie hebben studenten een internationaal, door de overheid erkend hbo-diploma op zak, dat nauw aansluit op de regionale arbeidsmarkt en de beroepen van de toekomst. Na het behalen van het diploma kun je eventueel doorstromen naar de hbo-bachelor Social Work, maar je kunt ook aan het werk in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdzorg of bij een welzijnsorganisatie.

Afgestemd op de Drechtsteden
De opleiding Sociaal Werk in de Zorg wordt via Dordrecht Academy aangeboden door Christelijke Hogeschool Ede. Dat betekent dat je les krijgt van docenten van Christelijke Hogeschool Ede. Deze hogeschool stelt ook het lesprogramma’s samen, maar is volledig gericht op de Drechtsteden. Het onderwijs aan Dordrecht Academy is kleinschalig. Voor deze opleiding hoef je niet ver te reizen, want studeren aan Dordrecht Academy betekent studeren dichtbij huis.

Open avond
Meer weten over deze opleiding? Ga dan donderdag 26 oktober 2023 naar de open avond en laat je informeren over de mogelijkheden. Meld je hier online aan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld