Door Water Fit maakt feestje van wedstrijd

GORINCHEM/SLIEDRECHT – Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) zwom zaterdag 4 november 2023 een vriendschappelijke Meerkamp in het Caribabad in Gorinchem. Uiteindelijk deden alle zwemvereniging mee en werd het een feest tijdens de lange wedstrijd.

Het was een feest wedstrijd voor de zwemmers van DWF, waarbij er 33 persoonlijke records (PR) en veertien medailles zijn behaald. Daarnaast maakte DWF ook echt een feest tijdens de wedstrijd door in de pauze (jurywissel) te dansen om weer op te warmen. (Foto DWF)

De wedstrijd begon met de 400m vrije slag. Puck Hogendoorn zwom op deze afstand de grootste PR van 54 seconden. Kenji Bor zwom hier zijn eerste PR van elf seconden. Later in de wedstrijd zwom Kenji nog een PR op de 200m vrije slag van twee seconden. Als laatste verbeterde hij nog zijn tijd op de 50m schoolslag met vier seconden en behaalde een bronzen medaille. Voor, nieuweling, Sifra Schelling was dit haar eerste wedstrijd bij DWF. Ze verscheen twee keer aan de start. Ze begon met de 50m rugcrawl en verbeterde haar tijd met een halve seconden. Als tweede zwom de 100m wisselslag en zwom een grote PR van ruim veertien seconden. Dit was zo snel dat ze een bronzen medaille behaalde.

Twee keer goud
De jongens Django Daems en Guus van Wingerden zwommen 50m rugcrawl en 100m wisselslag. Op de 50m rugcrawl verbeterde Django zijn tijd met zestien honderdsten en behaalde een zilveren medaille. Guus zwom een PR van een halve seconden en behaalde een bronzen medaille. De 100m wisselslag was nieuw voor Django en zwom een mooie tijd van 2:01.83. Dit was snel genoeg voor een bronzen medaille. Guus verbeterde zijn tijd met 26 seconden, dit was de op een na grootste PR van de wedstrijd, en behaalde een zilveren medaille. De 50m vrije slag en 50m schoolslag stonden voor de heren op het programma. Op de 50m vrije slag verbeterde Maurice Koot zijn tijd met twee honderdsten. Bob Hogendoorn zwom op deze afstand zo snel dat hij zijn eerste gouden medaille van de wedstrijd behaalde. Op de 50m schoolslag zwom Maurice een PR van ruim één seconde. Bob behaalde hier zijn tweede gouden medaille van de wedstrijd.

Mediailleregen
Naast bovengenoemde prestaties waren er medailles voor Lisa Nederveen (3e), Milan van Renswoude (2e), Anne-Lotte de Vreede (2x 3e) en Roos van Wingerden (2x 1e). Er zijn PR’s gezwommen door Dena Ambachtsheer (2x), Faye van Es (2x), Sem van Hattem (2x), Vera van Houwelingen (2x), Jolan Huisman (1x), Myrthe de Lange (3x), Lisa Nederveen (1x), Sanne Nederveen (1x), Milan van Renswoude (1x), Lynn Vermeulen (2x), Chantal Voorsluijs (1x), Anne-Lotte de Vreede (2x), Guus van Wingerden (1x) en Roos van Wingerden (3x). Volgende week zaterdag 11 november wordt het tweede deel van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen in Gorinchem. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld