Japans restaurant Oishi Fusion

Door Water Fit houdt op twee dagen open zwemtraining 

SLIEDRECHT – Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) organiseert op maandag 20 en donderdag 23 januari 2020 een open zwemtraining voor kinderen met een zwemdiploma. De open zwemtraining is op maandag van 18.15 -19.15 uur en donderdag van 19.00 – 20.00 uur. Voor ouders staat de koffie klaar in Baan 7, de kantine van DWF. Er is ook gelegenheid om te kijken naar de zwemtraining. 

DWF heeft Bronbad De Lockhorst als thuisbasis. De zweminstructeurs van DWF maken van kinderen met een zwemdiploma echte wedstrijdzwemmers. Kinderen leren de basistechniekvaardigheden en doen mee aan wedstrijden. (Foto via DWF / Pressmaster)

De zwemselectie is opgedeeld in verschillende groepen, die ingedeeld zijn op leeftijd, niveau en/of ambitie. Zo is er voor ieder wat wils en krijgt elk kind een programma dat bij hem/haar past. De trainingen vinden plaats op maandag en donderdag. De wedstrijden zijn meestal op zaterdag. Juist deze wedstrijden, waar je als ploeg naartoe gaat, maken de selectie zo gezellig!

Technieken
Binnen de zwemselectie is het belangrijk dat kinderen plezier beleven in het wedstrijdzwemmen. Dit doet DWF door leuke en uitdagende trainingen en wedstrijden aan te bieden. Tijdens de trainingen wordt er alles aan gedaan om de zwemmer goed te laten presteren op wedstrijden. Er wordt op conditie getraind, uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, aan de technieken van de vier slagen wordt gewerkt, keerpunten, starts etc. Zwemmen is niet alleen een leuke manier om motorische vaardigheden te ontwikkelen ook de sociale vaardigheden komen aan bod. Naast de trainingen en wedstrijden, organiseert DWF ook regelmatig activiteiten. Zo leer je elkaar ook eens kennen zonder duikbril en badmuts. Vragen over de selectie kunnen via communicatie.dwf@gmail.com gesteld worden.

Jubileum
DWF bestaat dit jaar 65 jaar. De Sliedrechtse Zwem- en Polovereniging is opgericht op 18 februari 1955. Sinds 1995 heeft DWF ook een waterpolo afdeling. DWF is gehuisvest in bronbad De Lockhorst in Sliedrecht. DWF is altijd erg actief geweest en gebleven, er werden/worden vele activiteiten georganiseerd. Activiteiten zoals de schoolzwemwedstrijden, de jeugdzwemmarathon, de zwemvierdaagse en familiezwemmen worden elk jaar weer georganiseerd. Allemaal door vrijwilligers. Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld