Documentaire Maarten W. Schakel te zien op NPO Politiek

HILVERSUM / SLIEDRECHT – De NOS zendt vandaag, zondag 12 november 2017, op het digitale themakanaal NPO Politiek op twee momenten de documentaire ‘Maarten W. Schakel‘, het politieke leven van een polderjongen’ uit. Het tijdstip van uitzending is 13.45 uur en 23.20 uur.  Wijlen Wim Oor uit Sliedrecht deed geluid. 

NOS-journalist Peter Donk maakte de documentaire in 2009. Oud-premier Dries van Agt, hier geïnterviewd, doet in de documentaire onthullingen die nooit eerder naar buiten zijn gekomen. Ook vertelt hij hoe hij en (wijlen) Willem Aantjes een ruzie bijlegden bij het graf van Maarten W. Schakel. (Foto Peter Donk Productions)

Maarten W. Schakel was 40 jaar‘ burgemeester’ in de Alblasserwaard, 17 jaar Tweede Kamerlid, onderwijzer en verzetsleider onder de naam ‘Jan Snor’. Hij liep 55 keer de Nijmeegse Vierdaagse.

Honderdste geboortedag
Het is maandag 13 november 2017 precies twintig jaar geleden dat Maarten W. Schakel stierf. Op 17 juli 2017 was het zijn honderdste geboortedag. De documentaire van Peter Donk Productions is meerdere keren uitgezonden op televisie en kwam uit op dvd. Voor de documentaire sprak Donk met familieleden, oud-collega’s en vrienden van Schakel. Oud-premier Dries van Agt, oud-fractievoorzitter van het CDA en streekgenoot (wijlen) Willem Aantjes en oud-burgemeester van Amsterdam (wijlen) Schelto Patijn zijn enkele sprekers in de documentaire.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld