Dinsdagavond presentatie van nieuwe onderwijshuisvesting aan Valkweg

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Ruim vierduizend vierkante meter vloeroppervlak telt straks de nieuwe onderwijshuisvesting aan de Valkweg. Het wordt een miljoenenproject. Het nieuwe complex met onderwijs, kinderopvang, een sporthal en maatschappelijke functies komt op de huidige locatie van de openbare basisschool De Wilgen. Dinsdagavond 17 januari 2023 vindt een presentatie plaats in de Johannes Calvijnschool aan Scheldelaan 15. Dat gebeurt tijdens een beeldvormende vergadering van de gemeenteraad, aanvang 20.00 uur. Deze bijeenkomst is openbaar.

Een schets die de gemeente Sliedrecht heeft vrij gegeven. (Schets gemeente Sliedrecht)

Op de locatie komen openbare basisschool De Wilgen (1081 vierkante meter), christelijke basisschool Prins Willem-Alexander (nu ook aan de Valkweg, 896 vierkante meter), kinderopvang (Eigenwijs Kinderopvang en Stichting Wasko, 460 vierkante meter), sporthal (De Valk, 1590 vierkante meter) en ruimte voor maatschappelijke (wijk) functies (210 vierkante meter). Een totaal oppervlak van bij elkaar 4237 vierkante meter. De kosten worden geraamd op € 16.550.000,–. 

Planning
In 2023 worden de plannen voor tijdelijke huisvesting afgerond en worden de voorbereidingen gestart. In 2024 staat de afronding van het ontwerp gepland en de aanbesteding. Ondertussen wordt de tijdelijke huisvesting in gebruik genomen. Staan de definitieve instemming met de offerte en ‘bouwplannen college’ op de rol. Er wordt gesloopt en gestart met de bouw. Voor 2025 is de realisatie van het Integraal Kindcentrum voorzien en in 2026 is de oplevering van de nieuwbouw. 

4 gedachten over “Dinsdagavond presentatie van nieuwe onderwijshuisvesting aan Valkweg”

 1. En bij de vergadering geweest? En?
  Nix doen afbranden die hap
  Wel wat doen afbranden die hap

  Beter om wat te doen dan.
  Dan zal het 20 miljoen worden. Dat geld is niet door het riool he. Beetje slim inrichten en je kan nog wat appartementen kwijt.

 2. Ik verbaas me steeds meer over de enorme bedragen waarmee men in Sliedrecht projecten van de grond af wil gaan tillen. Hier opnieuw een miljoenenproject van maar liefst 16,5 miljoen maar ik ben vast niet de enige die nu al weet dat het weer vele miljoenen meer gaat kosten. Laag inzetten betekent een plan dat eerder zal worden geaccepteerd dan wanneer men met realistische begroting aankomt. Zie Electra en vele andere plannen. We hebben in Sliedrecht een eerlijkere manier van voorstellen nodig in plaats van luchtfietserij…

 3. m nieuwkoop

  Er wordt nu ook volop gebouwd op en rondom de begraafplaats en aula.
  Dat gaat ook heel erg goed.

  Werk moet toch gedaan worden.

 4. rare vraag is er niet dichtbij een uitvaart centrum hebben die geen last van gesloop enz ?
  Ben geen expert maar ziet door dacht uit nu hopen dat budget niet over schreden wordt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld