Digitaal te volgen raadsvergaderingen voortaan met ondertiteling

SLIEDRECHT – De gemeenteraad heeft besloten om vanaf heden de digitale openbare vergaderingen en bijeenkomsten van de gemeenteraad te voorzien van ondertiteling. Dat betekent dat het ook voor doven- en slechthorenden voortaan gemakkelijker is om de raad te volgen. Ook kan het een uitkomst bieden voor kijkers in drukke ruimtes, kantoren en stilteruimtes.

De gemeenteraad van Sliedrecht heeft besloten om ondertiteling aan de digitale audio- en videoverslagen van de raadsvergaderingen van Sliedrecht toe te voegen. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

‘Er zijn in Nederland meer dan anderhalf miljoen mensen die niet goed kunnen horen.’

Met ondertiteling is de vergadering toegankelijk voor hen. Hoe werkt het?

1.Ga naar de website sliedrecht.raadsinformatie.nl 
2.Open de vergadering die u wilt beluisteren1 
3.Rechts onderin verschijnt een vakje met CC closed caption-knop (CC)2
4.Klik op dit vakje en kies on (aan) of op off (uit)

Opmerking:
1.Alleen de vergaderingen die geheel geïndexeerd zijn, zijn ondertiteld.
2.De ondertiteling is in korte zinnen en bepaalde woorden wordt anders ondertiteld. De ondertiteling is grotendeels fonetisch. De Lockhorst wordt bijvoorbeeld weergegeven als de Lokhorst.  

Er zijn in Nederland meer dan anderhalf miljoen mensen die niet goed kunnen horen. Plaatsvervangend griffier Heleen Vos-Hulleman: “Mooi dat de gemeenteraad op deze wijze een kwaliteitsimpuls kan geven aan de dienstverlening voor onze inwoners. Tegelijkertijd is het ook een bijdrage aan een inclusieve samenleving. We hopen op korte termijn live ook de digitale vergaderingen te ondertitelen.” Vanaf 23 september 2020 voldoet de gemeente Sliedrecht ook aan de vereisten zoals gesteld in de Wet digitale toegankelijkheid.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld