Diaconaal Maatschappelijk Werk in regio kwart eeuw actief

SLIEDRECHT – Stichting Diaconaal Maatschappelijk Werk Alblasserwaard & Vijfheerenlanden (DMW AV) bestaat precies 25 jaar. Officieel was dat per 1 januari 2021, maar vanwege corona is de jubileumviering uitgesteld naar april 2021, maar de organisatie zegt dat helaas het feest ook nu niet uitgebreid kan worden gevierd. DMW AV is een samenwerkingsverband van 36 kerkelijke gemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Het richt zich op het verlenen van psychosociale hulp en ondersteuning voor mensen met zorgen en problemen.

Dit is het onderkomen van de stichting aan de Prickwaert. Het bestuur wil toch het jubileum niet helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan. (Foto DMW AV)

Dit werk wordt vanuit DMW AV verricht door professionele hulpverleners van Stichting Schuilplaats en ook de samenwerking tussen beide stichtingen bestaat 25 jaar. De medewerkers van Stichting Schuilplaats zetten hun vakkennis en deskundigheid in om cliënten te begeleiden en hen te helpen een nieuw perspectief te zien. Die begeleiding en hulp kan bestaan uit persoonlijke gesprekken, maar ook uit het geven van cursussen en/of groepsgesprekken. Bovendien nemen zij deel in de diverse Sociale Teams van de betrokken gemeenten in de regio.

Eigen onderkomen
DMW AV biedt identiteitsgebonden zorg vanuit de diaconale opdracht van de aangesloten kerken. De ondersteuning en begeleiding geldt echter voor iedereen die zorgen heeft en hulp nodig heeft. Het omzien naar de naaste, juist ook in moeilijke omstandigheden, is een opdracht voor de kerk. Sinds 2000 heeft de stichting een eigen gebouw aan de Prickwaert 196 in Sliedrecht. Van daaruit wordt gewerkt en daar worden cliënten ontvangen; soms kan ook voor thuisbezoek worden gekozen. Financiëel wordt het werk gedragen door de kerken en door subsidies van de burgerlijke gemeenten. Voor cliënten is de hulp kosteloos, wel wordt voor cursussen een kleine financiële bijdrage gevraagd.

Boek
Hoewel op beperkte schaal wordt toch aandacht geschonken aan het 25-jarig bestaan van de stichting. Er mag met grote dankbaarheid teruggezien worden op wat in deze periode bereikt kon worden. Het bestuur spreekt van ‘diepe dankbaarheid en verwondering’. Ter gelegenheid van dit jubileum is een boekje verschenen waarin op min of meer chronologische volgorde het ontstaan en de uitbouw van de activiteiten binnen DMW AV in de loop van de jaren te lezen en te zien zijn. Dit jubileumboekje is ruim verspreid in de regio, samen met flyers en blisters. Bovendien is een nieuwe website gepresenteerd, waarop het vernieuwde logo en de toegang tot social media zijn aangebracht. Wat de toekomst betreft hoopt de stichting nog voor veel hulpvragers tot zegen te mogen zijn.

1 gedachte over “Diaconaal Maatschappelijk Werk in regio kwart eeuw actief”

  1. Hallo,
    Ik heb gebeld.
    Ze zouden terugbellen, maar dat is tot op heden niet gebeurd.
    Groet, Nelly.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld