Badmutswissel bij zwem- en polovereniging Door Water Fit

SLIEDRECHT – De  Door Water Fit (DWF)-(bestuurs)leden Henriëtte Schreuders en Peronne van Kooij-Kraaijeveld hebben maandag 19 april 2021 een badmutswissel gedaan. Van bevrorenbadmuts- naar 4seizoenenzwemchallenge badmuts. Een challenge die mensen uitdaagt het hele jaar door te zwemmen in buitenwater.

Een Openwaterzwemevenement wordt vaak gekoppeld aan een goed doel. De dames zijn ooit begonnen met het open water zwemmen door mee te doen aan de Dordtse City Swim voor Swim to Fight Cancer. (Foto DWF)

Deze challenges zijn bedacht door Tim van Lange (Timzwemt.nl). Hij ontwierp hiervoor een aantal badmutsen. De opbrengst van de verkoop van de bevrorenbadmutschallenge ging naar Swim to Fight Cancer en naar Pink Ribbon. De badmutsen zorgen ook nog eens voor een extra goede zichtbaarheid in het water. “Doordat de zwembaden dicht waren en wij energie krijgen van het zwemmen wilde wij zo lang mogelijk doorzwemmen in het buitenwater”, aldus Schreuders. “Dat is dus gelukt. We hebben deze winter zelfs het ijs aangetikt. Dat kunnen we weer wegstrepen van onze bucketlist.” Van Kooij-Kraaijeveld vult aan: “En we kunnen nog meer afstrepen: zwemmen in Parijs, Kopenhagen, Swim to Fight Cancer in Dordrecht, een rondje Pampus, maar ook zwemmen in de regen, sneeuw, hagelstorm en ijswater dragen bij aan de fun. Op onze natuurbucketlist kunnen we de ijsvogel en bever afstrepen, en kwallen maar dat is weer een ander verhaal!

Speciale trainingen
De bevrorenbadmutschallenge maakt nu plaats voor de 4seizoenzwemchallenge en het ‘fun-element’ worden regelmatig aan deze challenges gekoppeld. Pepernotenplons, Blaas het jaar op Plons, de Paasplons en binnenkort de Koningsplons. Momenteel trainen Scheurders en Van Kooij-Kraaijeveld ook weer in het zwembad. Op dinsdag- en donderdagavond verzorgt de Sliedrechtse Zwem en Polovereniging speciale trainingen voor openwaterzwemmers. Normaal gesproken binnen in de maanden oktober t/m april-mei, maar nu, vanwege Corona in het buitenbad van Bronbad de Lockhorst. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld